Publicado 20/09/2019 13:57

60 entitats donen un nou ús a 120 places d'aparcament de Barcelona durant el Park(ing) Day

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Els organitzadors de la iniciativa reparteixen 1.000 maduixeres per fer un mapa de contaminació la ciutat

ACN

Barcelona.-Una seixantena d'entitats han organitzat aquest divendres diferents accions per donar un ús diferent a 120 places d'aparcament de la ciutat de Barcelona. És el Park(ing) Day, una iniciativa que dona el tret de sortida a la Setmana Mundial d'Acció pel Clima i que pretén conscienciar a la ciutadania la quantitat d'espai públic que s'ocupa amb vehicles aturats i la diversitat d'activitats que podrien fer-s'hi, des d'un jardí zen, una estació de reciclatge o un espai per fer concerts. Per aquesta edició, organitzada per ISGlobal i la cooperativa Espai Ambiental, s'han comenat a repartir 1.000 maduixeres que funcionaran com a petites estacions de monitorització de contaminació ambiental.

El xamfr dels carrers Sardenya i Rosselló ha estat, aquest divendres i per unes hores, una aula improvisada de l'escola Sagrada Família. Els seus alumnes, han presentat els resultats d'un estudi sobre la qualitat de l'aire a l'escola que han desenvolupat els dos darrers anys. La directora, Pepa Reig, ha explicat que van posar paranys amb vaselina per poder capturar les partícules contaminants i van compartir la informació al Congrés de Cincia. Amb aquestes proves van comprovar que a la zona on estant la qualitat de l'aire no és bona i han intentat posar-hi remei. 'Ells fan el que poden, per ser més sostenibles', explica Reig, 'per arribem a un punt que ja no depn de nosaltres'. Per aix han volgut participar a l'edició d'enguany del Park(ing) Day i han ocupat l'espai d'una furgoneta en una zona de crrega i descrrega, visualitzant d'aquesta manera l'ús que se li podria donar a l'espai del carrer destinat a l'aparcament de cotxes. Aquesta ha estat una de les setanta installacions que durant aquest divendres han volgut visibilitzar la quantitat d'espai públic que es destina a la ciutat a cotxes aparcats, una acció que va néixer a San Francisco i que cada any guanya adeptes i entitats collaboradores a Barcelona, durant la setmana de la Mobilitat Sostenible .A banda d'aquesta aula a l'aire lliure, la installació d'aquest xamfr també s'ha convertit en un espai per repartir maduixeres. El projecte 'Vigilants de l'aire' ha distribut fins a mil plantes als deu districtes de la ciutat perqu actun, en balcons i finestres dels vens, com a petites estacions e monitorització de la contaminació ambiental. Segons ha explicat el dinamitzador d'ISGlobal, Raül Moreno, les fulles de la maduixera són molt poroses i permeten acumular partícules presents a l'aire, de manera que, amb el temps, s'hi poden identificar els components i analitzar la concentració de contaminants de l'aire de la ciutat. L'objectiu és crear un 'mapa de contaminació' de Barcelona. Els qui s'enduen la planta a casa doncs, l'hauran de cuidar i d'aquí uns mesos enviar per correu una mostra de les fulles que, analitzades, configuraran aquesta dibuix de la contaminació que es vol aconseguir.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés