Publicado 15/10/2019 21:03:56 +02:00CET

40.000 persones assisteixen a les dues concentracions a l'entorn de la delegació del govern espanyol a Barcelona

La d'ANC i Òmnium ha consistit en la lectura de cartes dels presos, i a l'altra hi ha hagut escenes de tensió i càrregue

ACN

Barcelona.-40.000 persones segons la Guàrdia Urbana han assistit a les dues concentracions a l'entorn de la delegació del govern espanyol a Barcelona en el moment de màxima afluència. Una de les convocatòries, la d'ANC i Òmnium Cultural, congregava els participants davant de la seu de l'administració espanyola perquè seguessin al carrer amb espelmes. Finalment ho han hagut de fer a cent metres de l'edifici, a la confluència dels carrers Mallorca i Bruch, perquè un dispositiu policial molt extens impedia arribar-hi. L'acte ha comptat amb la participació de Lluís Llach i del vicepresident d'Òmnium, Oriol Mauri, que han llegit una carta dels presos. Aquesta convocatòria s'ha desenvolupat amb absoluta normalitat.

L'altra concentració ha tingut lloc a prop del passeig de Gràcia, on s'han unit dues columnes una provinent de Jardinets de Gràcia i l'altra de plaça Universitat. Aquí hi ha hagut escenes de tensió i alguna càrrega policial.