L'entitat va recollir 2.667 tones de productes al llarg del 2018 i va atendre 33.224 persones, un 7% menys que l'any anterior
ACN
Girona.-El 40% del menjar que reparteix el Banc dels Aliments de Girona més de 1.000 tones- ja surt de la lluita contra el malbaratament. Són productes que no es poden vendre, sovint perqu estan a punt de caducar, i que arriben al banc a través de donacions que fan les empreses, les minves que els voluntaris recullen als comeros o la retirada d'excedents (en el cas de la fruita i la verdura). Durant el 2018, el Banc dels Aliments de Girona va repartir 2.667 tones de menjar a 86 entitats benfiques, que van permetre atendre 33.224 persones necessitades. Són un 7% menys que l'any anterior. Segons el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, aquest descens s'explica per diverses causes. Per una banda, perqu cada cop hi ha més control per part dels serveis socials, per per l'altra perqu també hi ha aturats que han aconseguit trobar feina i ja no necessiten l'ajuda. Des del Banc dels Aliments de Girona també fan una crida per trobar més voluntaris per preparar i repartir el menjar. Sobretot, all que més els fa més falta són conductors de furgonetes.