Publicado 25/08/2019 17:12CET

Un 38% de les infraccions a Barcelona es podran substituir per programes, mediació o serveis socials

El canvi queda recollit en un nou decret aprovat per l'Ajuntament, que vol promoure "la cultura de justícia restaurativa"

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha ampliat des d'aquest agost el nombre de sancions per incompliment d'ordenances municipals que es podran substituir per mesures alternatives. Concretament, un 38% de sancions podran ser reemplaades per programes educatius, activitats o serveis d'utilitat pública i inters social, no remunerats. A més, per primer cop s'introdueix la mediació com a alternativa. Aquesta possibilitat queda recollida en un nou decret aprovat pel consistori, que introdueix aspectes nous en els criteris i en el procediment per adoptar aquestes mesures alternatives.

A part de veure ampliades els tipus de sancions susceptibles de ser substitudes, amb el nou decret sobre la porta a solucions alternatives a les estrictament sancionadores ampliant els instruments i les estratgies basades en la pedagogia, en la responsabilització de la persona infractora i en la reparació de la víctima.El regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Social, Marc Serra, ha explicat que, amb aquest nou decret, lAjuntament de Barcelona "promou la cultura de justícia restaurativa". També subratlla que es dmostra que les ordenances no tenen un "objectiu recaptatori", sinó que busquen canviar les conductes. D'altra banda, el regidor creu que amb aquest canvi s'impedeix que collectius vulnerables "es vegin més afectats encara per la imposició d'una sanció".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés