Publicado 10/06/2019 15:30CET

3.057 alumnes gironins comencen els exmens de la selectivitat aquest dimarts, un 2,5% menys que lany passat

Les proves es faran a Girona, Olot i Figueres i arrencaran a primera hora del matí amb Llengua castellana i literatura

ACN

Girona.-Un total de 3.057 alumnes gironins comenaran les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) aquest dimarts. Es tracta dun 2,5% menys destudiants que lany passat (3.134). Els exmens, que s'allargaran fins dijous, arrencaran a primera hora del matí amb la prova de Llengua Catalana i literatura. Com ja és habitual, la majoria dels estudiants que faran les PAU aquest 2019 s'examinaran als diferents centres de la UdG a Girona. En concret, aquí en seran 2.367 (entre els quals n'hi haur onze procedents de l'Institut Obert de Catalunya). La resta es repartiran entre Olot i Figueres (235 i 455 respectivament). Els alumnes podran consultar els resultats de les proves el 26 de juny (a través del portal accesuniversitat.gencat.cat).

Més de 3.000 alumnes gironins comenaran aquest dimarts els exmens de selectivitat. A la demarcació, hi haur tretze tribunals. D'aquests, deu es trobaran repartits entre el campus Montilivi i el del Barri Vell de la UdG. Dos més es trobaran a Figueres (als IES Narcís Monturiol i Alexandre Deulofeu) i el darrer, a l'institut Montsacopa d'Olot.Aquest any, en comparació amb el passat, hi haur menys alumnes a les comarques gironines. En concret hi haur un 2,5% menys d'estudiants que faran les proves d'accés a la universitat, que avaluen els coneixements assolits durant el Batxillerat. El juny del 2018, van ser-ne 3.134 (dels quals 2.407 van examinar-se als centres de la UdG, 473 a Figueres i 254 a Olot).Els exmens comenaran a les nou del matí, un cop els responsables hagin comprovat les dades de l'alumnat. La primera prova ser la de Llengua Castellana i literatura. Després, es far de la Llengua Catalana i literatura. A partir del migdia, en funció de la modalitat que els estudiants hagin cursat, faran els exmens de Cincies de la terra, Dibuix tcnic, Matemtiques aplicades a les cincies socials, Fonaments de les arts, Anlisi musical o Literatura castellana.Dimecres al matí ser el torn d'Histria i Llengua estrangera (aquí, 2.680 alumnes s'examinaran d'angls; 35 de francs; quatre d'alemany, i dos d'itali). A la tarda, es faran els exmens de Dibuix artístic, Llatí, Matemtiques, Histria de lart i QuímicaEl dijous, el darrer dia, es faran les proves de Física i Geografia a primera hora del matí i, abans del descans per dinar, hi haur també les dEconomia de lempresa, Electrotcnica i Histria de la filosofia. A la tarda, les PAU acabaran amb els exmens de Biologia, Cultura audiovisual, Grec, Disseny, Literatura catalana i Tecnologia industrial. Els estudiants podran consultar els resultats de les proves el proper 26 de juny. Les notes sortiran publicades per Internet i s'hi podr accedir a través del portal accesuniversitat.gencat.cat. A partir d'aleshores, s'obrir un termini de tres dies per sollicitar revisions i fer reclamacions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés