Publicado 12/09/2019 06:12CET

178.487 alumnes comencen el curs a Barcelona aquest dijous en més de 400 centres educatius

ACN

Barcelona.-178.487 alumnes comencen el curs a la ciutat de Barcelona aquest dijous. 12.611 ho fan a P3, 144 menys que el curs passat. En tot el segon cicle d'Educació Infantil, l'alumnat creix en 239 infants, mentre que s'hi sumen 522 a la Primria. Per el gran augment de població escolar es dona a l'ESO, amb 911 alumnes més. En total, l'increment per aquest curs que comena és de 1.672 alumnes que es repartiran en 411 centres d'ensenyaments obligatoris, 236 públics i 175 concertats). A més, a Barcelona també es compta amb 34 centres d'educació especial, 8 de públics i 26 de concertats. La plantilla de docents creix, enguany, en 133 mestres i professors més, mentre que el personal d'administració i serveis suma 7 professionals.

L'augment de l'alumnat a Secundria fa preveure la necessitat de nous instituts. Enguany se n'estrena un, l'institut La Sagrera de Sant Andreu. El Consorci de Barcelona per també obre l'Institut Escola Arts, ubicat a l'antiga escola de sant Vicen de Paül, reformada i adequada per a dues línies de P3 i 1r d'ESO que garanteixen la continutat de l'escola Miquel Bleach. A més a més, com a novetats, també es fusionen els instituts Joan Bosc i Ausis March per donar lloc a l'Institut Pedralbes. Lluita contra la segregació escolarUna de les novetats en el procés de preinscripció i matrícula d'aquest nou curs és la posada en marxa del Pla de Xoc contra la segregació escolar i l'xit educatiu que per primera vegada ha previst una presassignació de places a P3 i l'ESO a l'alumnat en situació de vulnerabilitat, la distribució equilibrada de la matrícula viva i la consolidació d'un sistema menys burocrtic per garantir totes les prestacions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés