Veïns i comerciants del Raval de Barcelona protagonitzaran les llums de nadal del barri

Publicat 7/11/2017 18:52:32CET
Llums de Nadal amb el perfil de veïns i comerciants del Raval
EUROPA PRESS

Nou persones en atur elaboren les llums i serigrafien bosses de roba

BARCELONA, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

Més de 80 persones que viuen, treballen o tenen un comerç al barri barceloní del Raval han estat fotografiades en diferents situacions per construir les llums de Nadal que adornaran els carrers de la zona.

El projecte s'emmarca en la iniciativa #RavalKm0, que té com a objectiu generar oportunitats formatives i professionals a partir de la fabricació de les llums que il·luminaran diferents carrers, espais, equipaments del barri i que ocuparan cinc persones en atur.

El disseny de les llums ha estat a càrrec de Curro Claret i Maria Güell Ordis a partir de les idees de l'Associació de Comerciants Fem Raval, mentre que la fotògrafa Laia Albert ha realitzat els 35 retrats de veïns, comerciants i treballadors.

Les imatges dels veïns aniran acompanyades de cors verds que simbolitzen el desig de "fraternitat i convivència" al barri, i han estat creats per un grup de nens d'entre sis i vuit anys de l'entitat AElRaval.

Els arcs de llums nadalenques es col·locaran als carrers Joaquim Costa i Tallers amb les produccions del 2016, mentre que les noves ocuparan els carrers Carretes, Botella, plaça del Pedró, el principi del carrer del Carme i la rambla del Raval.

També s'instal·laran set arcs, que conviuran amb la il·luminació tradicional del Nadal, als carrers Notariat, Xuclà, Pintor Fortuny, Doctor Dou, Elisabets i Bonsuccés, i també s'il·luminarà la plaça de la Gardunya, com a part de la il·luminació del Mercat de la Boqueria.

BOSSES DE ROBA

Així mateix, també s'elaboraran 7.000 bosses de roba, que es repartiran entre diferents comerços del barri, i que han estat serigrafiades per quatre persones en atur formades i seleccionades per al projecte.

Les bosses han estat ideades per Jose Fernández Garcia, que ha representat el contorn del gat de Botero format per la paraula 'il·lumina' en els diferents idiomes de les comunitats que conviuen al Raval, i inclou el missatge 'Territori Socialment Responsable'.

Les llums i les bosses es presentaran el dia 25 de novembre amb una festa a la plaça de la Gardunya, i que estarà acompanyada per una creació artística itinerant protagonitzada per veïns i entitats per celebrar la diversitat cultural del Raval.

El projecte compta amb la participació de les associacions de comerciants Fem Raval, Nou Ponent, dels carrers Tallers i Rodalies, i del Mercat de la Boqueria, així com d'Impulsem, Dóna Kolors i Estel Tàpia, i ha tingut el finançament de Barcelona Activa, Obra Social 'la Caixa' i Citelum.