Publicado 25/09/2020 19:03

UB, UAB, UPC, UPF, UOC i Barcelona Activa aposten per la innovació i empreses 'deeptech'

Defensen el paper de l'emprenedoria tecnolgica per afrontar nous reptes socials i empresarials

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

Barcelona Activa, al costat de les cinc universitats públiques de la ciutat, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Frabra (UPF) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) aposten per la innovació i les empreses de l'mbit 'deeptech' per encarar els reptes socials i empresarials als quals s'enfronta el territori i "reafirmar el lideratge tecnolgic a la ciutat".

Ho han fet durant la jornada 'Deeptech, com les universitats responen els reptes de la societat i l'empresa', en la qual han reflexionat sobre la transferncia de coneixement i el paper catalitzador de les universitats dins de l'ecosistema empresarial, ha informat aquest divendres l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

L'aposta pels projectes d'emprenedoria basats en 'deeptech' ve donada per la capacitat d'aquestes iniciatives per resoldre els "grans reptes de futur de la societat" i, més enll de donar resposta, generen un ecosistema amb valor afegit, perdurable i d'alt impacte.

Les empreses emergents 'deeptech' i 'spin-offs' universitries (empreses sorgides en l'mbit de la investigació universitria) proveeixen tecnologia basada en cincia i en processos d'alt desenvolupament tecnolgic, i tenen un "gran potencial per generar progrés dins de la societat" a través de solucions que, sovint, no estan encara al mercat.

Els camps que explora són molt diversos: des de la biotecnologia a la intelligncia artificial, passant per la computació i l'anlisi de dades.

La voluntat, tant de Barcelona Activa com de les universitats catalanes, és revisar el model de collaboració entre institucions i empreses amb un ecosistema fragmentat, i impulsar el desenvolupament de talent lligat a les empreses emergents en aquest mbit.

Durant la trobada, el director de Barcelona Activa, Félix Ortega, ha destacat que "les funcions de la universitats són formar talent i fomentar el R+D+i i la seva transferncia, mentre que l'objectiu de les administracions és aconseguir una major relació i generar sinergies entre l'ecosistema 'start-up', empreses i universitats, i generar un impacte en l'economia i la societat".

TECNOLOGIA SOFISTICADA

Una de les característiques diferenciadores entre les empreses emergents digitals i les empreses emergents 'deeptech' (de tecnologia sofisticada), és que les segones són fruit d'un procés d'investigació científica o d'un alt desenvolupament tecnolgic on sovint la seva activitat implica la creació d'un canvi disruptivo i un progrés social.

Un altre fet que les diferncia és el temps de maduració que una empresa 'deeptech' necessita per sortir al mercat: el recorregut per desenvolupar-se plenament és més llarg, molt exigents i basat en el R+D+i i, per tant, requereixen de més inversió i recursos.

Barcelona Activa ha fet una aposta "ferma" per l'mbit de la cincia i el 'deeptech', amb la voluntat de posicionar la ciutat com el 'hub' tecnolgic més important del sud d'Europa, una prioritat per reafirmar-se com a capital tecnolgica, recollida en el Barcelona Green Deal, la nova agenda econmica de la ciutat.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés