Publicat 25/11/2019 16:29:50 +01:00CET

Turisme de Barcelona preveu tancar el 2019 amb millors xifres de congressos

Roda de premsa de balanç del Saló internacional de congressos i reunions IBTM World.
TURISME DE BARCELONA

Espera acabar l'any amb un mitjana de 2.000 reunions

BARCELONA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

Turisme de Barcelona preveu tancar aquest 2019 amb "millors indicadors que l'any passat" en matèria de congressos i una mitjana de 2.000 reunions, i té confirmats, a través del programa Barcelona Convention Bureau (BCB), 33 congressos de més de 1.000 delegats pel 2020.

La institució ha fet balanç aquest dilluns del Saló internacional de congressos i reunions IBTM World, que ha renovat amb la ciutat per tres anys més, i en el qual el BCB ha dut a terme 145 reunions amb representants del mercat nacional així com dels Estat Units, França, el Regne Unit i la Xina, segons ha informat Turisme de Barcelona aquest dilluns en un comunicat.

El president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha explicat que per a ells "l'activitat congressual és un indicador molt útil a l'hora de mesurar l'estat de salut del teixit empresarial de la ciutat i del país", i ha mostrat fermesa per mantenir l'aposta pel turisme de negocis.

Aquest any, Barcelona ha acollit tres dels cinc congressos mèdics més importants del món: el Congrés europeu d'oncologia (Esmo), que aquest any ha superat els 30.000 delegats en el seu debut a la capital catalana; el Congrés europeu de la diabetis, que ha tornat després de sis anys amb 15.000 delegats, i el d'urologia, amb 13.000.

Dels congressos no mèdics destaquen l'ITMA, de maquinària tèxtil, i té pactats uns altres per als anys vinent com ara l'Integrated Systems Europe (ISE), el congrés de l'audiovisual més important a nivell mundial que deixa Amsterdam per aterrar a Barcelona el 2021.

A partir d'aquest any, hi ha més de 30 congressos confirmats, com el Congrés mundial del parkinson i el Congrés internacional d'oncologia pediàtrica (Siop), tots dos per al 2022, i la fira Seafood Expo Global, per 2021.

Més enllà dels confirmats, Turisme de Barcelona treballa en candidatures per 127 congressos fins el 2025, que seran majoritàriament del sector mèdicocientífic --un 40% del total--, seguits del sector TIC (15%), i els sectors acadèmic i industrial, amb un 10% cadascun.