Publicat 14/7/2020 12:19:02 +02:00CET

TMB implantarà el pagament amb targeta bancària a tots els autobusos l'any 2021

Una mampara de seguretat en un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)
@TMB_BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) impulsarà la primavera de 2021 una prova pilot que permetrà pagar el bitllet senzill amb targeta bancària a bord dels autobusos, amb l'objectiu que el sistema s'implanti en tota la flota al setembre del mateix any.

En un comunicat aquest dimarts, ha detallat que el projecte s'ha impulsat al costat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), i ha afegit que s'iniciaran les licitacions necessàries per al disseny del sistema, la instal·lació dels lectors, la seva integració en els autobusos i el servei tècnic.

El pagament amb targeta preveu donar més facilitat per accedir a l'autobús a les persones que no són usuàries habituals i que acostumen a comprar el bitllet senzill, un títol que suposa un 2% de les validacions de la xarxa de TMB.

La venda manual de bitllets a bord dels autobusos es va suspendre amb motiu de les mesures de prevenció de contagis pel coronavirus, per evitar la proximitat entre els conductors i els passatgers.

Mentre s'implanta el pagament amb targeta bancària, TMB permetrà la venda del bitllet senzill en versió electrònica amb el telèfon mòbil a través de la TMB App, i la validació dels codis QR col·locats a l'interior dels autobusos, operativa des del 17 de juny.