Publicat 11/8/2020 19:01:52 +02:00CET

TMB estrena l'onzena edició del festival de curtmetratge Subtravelling

Cartell promocional del festival de curts de TMB, Subtravelling
@TMB_BARCELONA

BARCELONA, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha estrenat aquest dimarts l'onzena edició del festival internacional de curtmetratge del Metro i altres transports de la companyia, que organitza la Fundació TMB, i ha començat el període de participació en la categoria Roda a TMB.

Poden participar en aquesta categoria usuaris del transport públic que presentin un curtmetratge de tres minuts i trenta segons gravat amb el mòbil o altres dispositius sense trípode a les instal·lacions i transports de TMB, que poden penjar el seu vídeo del 7 de setembre al 30 de novembre, ha detallat la companyia en un comunicat.

Per cinquena vegada consecutiva, aquesta edició torna a col·laborar amb el projecte cultural del Metro de la capital sud-coreana, el Seoul Metre International Subway Film Festival (SMIFF), amb el qual compartirà curtmetratges i altres sinergies.

Una de les novetats d'aquesta edició és l'estrena d'un canal propi en Youtube, on TMB penjarà els curtmetratges dels participants; un jurat seleccionarà als finalistes i premiarà al millor curtmetratge amb un viatge per a dues persones a Corea i la projecció en exclusiva del curt en el SMIFF.

El segon millor curtmetratge serà premiat amb una càmera de filmació amb trípode, els cinc millors curtmetratges es podran veure en el festival SMIFF i l'edició d'aquest any del festival de l'metro de Seúl projectarà els cinc finalistes del Roda a TMB del Subtravelling 2019.

La secció oficial --anomenada La Mostra-- presenta un programa de 20 curtmetratge que barrejaran animació amb ficció i es podran veure tant a la web com en pantalles de TMB.

El curt preferit dels espectadors --que podran votar de el 1 al 15 de desembre a la web del festival-- guanyarà un any de cinema gratis i, una vegada finalitzat el procés de participació, se celebrarà l'acte de clausura del festival, en el qual es donaran a conèixer els guanyadors i es projectaran els curtmetratges guardonats.