Publicat 25/5/2020 18:30:34 +02:00CET

TMB desplega un dispositiu especial per al primer dia de fase 1 a Barcelona

Metre de Barcelona (Arxiu)
@TMB_BARCELONA

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha desplegat aquest dilluns un dispositiu especial de personal i informació de servei per gestionar de forma "fluïda i sense incidències" l'afluència d'usuaris per l'inici de la fase 1 de la desescalada a Barcelona i l'àrea metropolitana.

En un comunicat, ha afegit que s'ha incrementat l'oferta de la xarxa de metro fins al 92% a la franja d'hora punta del matí, especialment en les línies L1 i L5, en les quals han circulat el 98% dels trens, mentre que la mitjana diària era del 83% en el conjunt de la xarxa.

En relació als autobusos, la mitjana de circulació és del 70%, amb increments de fins al 80% en les línies d'altes prestacions en hores punta, i ha recordat que ha posat a la disposició dels usuaris una aplicació que mostra indicadors de l'ocupació mitjana estimada de cada línia, sentit i franja horària.

TMB està desenvolupant un dispositiu amb personal propi i seguretat privada per facilitar el flux de persones, el control de l'ús dels serveis de Metro i autobús, així com el compliment de les normes d'higiene i els consells pràctics de prevenció.

El dispositiu funciona sobretot a l'hora punta del matí, de 13 a 16 hores i de 17 a 20 hores, i recull informació en temps real d'andanes i trens en els punts més concorreguts de la xarxa de metro, que es traslladaran a centres de control de Metro i autobús i es difondran pels canals de comunicació de TMB.