El Tibidabo vol augmentar els visitants que arriben en transport públic amb la seva futura Cuca de Llum

Publicat 12/8/2019 15:03:44CET
Jaume Collboni
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

El parc d'atraccions del Tibidabo de Barcelona vol augmentar els visitants que hi arriben en transport públic amb la transformació del seu Funicular en la Cuca de Llum, ha destacat el primer tinent d'alcalde barceloní, Jaume Collboni, al costat del director d'operacions del parc, Bruno Querol.

En declaracions als mitjans aquest dilluns, Collboni ha explicat que el 60% dels visitants del parc accedeixen en transport públic, percentatge que volen ampliar, i ha ressaltat que la Cuca de Llum --les obres de la qual començaran a la tardor-- contribuirà a això perquè serà "una atracció més".

El servei del funicular s'interromprà al setembre i les obres duraran prop d'un any, amb la previsió de la qual la nova Cuca de Llum comenci a operar el 2020, com va anunciar l'any passat l'Ajuntament.

El funicular es modernitzarà tant a nivell de sistemes i seguretat com a nivell d'imatge: tindrà un disseny renovat amb pantalles interactives amb una funció didàctica i d'entreteniment, i donarà més visibilitat de la vista panoràmica durant el trajecte.

5.500 VISITANTS DIARIS

Collboni ha destacat que el parc, amb 5.500 visites diàries en el que va d'agost, s'ha "consolidat" com una oferta d'oci familiar i assequible, i ha destacat que desenes de nens han pogut anar al parc mitjançant el programa de beques de l'Ajuntament amb entitats.

Aquest programa, anomenat Estiu Solidari, s'ha dut a terme per tercer any consecutiu i facilita 100 beques diàries a entitats solidàries perquè nens en situació de vulnerabilitat visitin el parc, entre el 22 de juny i l'11 de setembre.

El parc, que durant l'estiu amplia horaris i dies d'obertura ---concentra el 40% de visitants anuals--, manté la tendència de visitants de l'any passat --el 2018 va rebre en total 719.068 visites--.

NOVETATS D'AQUEST ANY

Aquest estiu és el primer de l'espai Plaça del Jardí i de la nova atracció Castell dels Contes, que es va inaugurar al novembre i ha rebut més de 122.000 visitants, que han fet un recorregut entre diversos contes i històries que inclou pantalles interactives.

La Plaça del Jardí és un nou espai per als visitants proper a l'entrada del parc, anomenat així per un jardí vertical que cobreix amb plantes i flors la façana de l'edifici principal i que contribueix a integrar el Tibidabo dins de l'entorn de Collserola.