Actualizado 20/09/2018 19:30

El Teatre Arnau de Barcelona presenta un projecte artístic intinerant per a aquest 2018

El Teatre Arnau de Barcelona presenta un projecte artístic intinerant
Europa Press

Es tracta de dos espectacles escènics i un arxiu virtual que volen fomentar la cultura popular

BARCELONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

El Teatre Arnau del districte de Ciutat Vella ha presentat aquest dijous el projecte artístic i comunitari 'Arnau Itinerant', que inclou dos espectacles escènics i un arxiu virtual, i que arrencarà divendres 28 de setembre amb l'estrena de l'obra 'C/Hospital amb Sant Jeroni'.

En una roda de premsa al costat de la regidora de Ciutat Vella, Gal·la Pin, la representant de la plataforma 'Recuperem l'Arnau' Silvia Cortés ha detallat que es tracta d'un projecte arrelat als barris del Raval, el Poble-Sec i el Paral·lel que vol convertir-se en un laboratori sociocultural que transformi la zona a través del risc, la creativitat, l'autogestió i l'afany experimentador.

L''Arnau Intinerant' es tracta d'un teatre "sense seu" que començarà a funcionar aquest 2018 mentre duren les obres de rehabilitació de l'edifici històric, i es proposa impulsar la cultura popular de base com a llavor de la gestió, la producció i comunicació que pot albergar el futur teatre en els propers anys, segons Cortés.

La companyia Blanco Roto serà l'encarregada del primer espectacle, 'C/Hospital amb Sant Jeroni', una obra escrita per Jordi Prat i Coll i dirigida per Roberto Romei i Laia Ricart, i que és fruit d'un treball col·laboratiu amb El Col·lectiu, que aglutina 47 companyies de teatre independent.

Ricart ha explicat que l'obra escenifica com les remodelacions urbanístiques dels barris estan vinculades, com una metàfora, amb els buits emocionals dels veïns d'un carrer que va desaparèixer --el carrer Hospital amb Sant Jeroni-- arran de la construcció de la rambla del Raval.

ARXIU VIRTUAL I TEATRE COMUNITARI

El projecte també inclou l'arxiu virtual 'Relats de l'Arnau, una xarxa de memòries d'un teatre de barraca', coordinat per la cooperativa Laberint Cultura, que vol "donar vida" a les memòries populars dels veïns dels barris que envolten l'antic teatre Arnau.

Segons la membre de la cooperativa Laberint Cultura Lyla Dworkin, l'objectiu és recollir testimoniatges orals, escrits i objectes aportats pels veïns per confeccionar un arxiu virtual que es podrà consultar a la web del teatre per posar en valor el patrimoni material i immaterial del mateix.

També s'està gestant l'espectacle comunitari 'Parrhesia. Espectacle autocensurat' --coordinat per la cooperativa Art&Coop-- que permetrà que els veïns que envolten l'Arnau es converteixin en actors, escenògrafs i tècnics gràcies a l'acompanyament de professionals de les arts escèniques.

L'obra fusionarà la creació comunitària amb la producció artística professional per tenir un resultat de qualitat: "La iniciativa també busca promoure la convivència als barris", ha explicat una dels seus artífexs, Júlia Gutiérrez, que ha detallat que l'obra es representarà el 15 i 16 de desembre al Mercat de les Flors.

Pin ha assegurat que, en moltes ocacions, la ciutadania va per davant de les institucions en capacitat d'experimentació i innovació cultural: "Aquest projecte és un reconeixement a la memòria viva del Paral·lel, que esperem que torni a ser un espai d'aliances i punt de trobada".

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés