Publicat 28/2/2019 15:10:59 +01:00CET

Restauradors barcelonins qualifiquen l'MWC com un "oasi" enmig de la temporada d'hivern

MWC 2019 (recurs)
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 28 febr. (EUROPA PRESS) -

Els restauradors de Barcelona han mostrat la seva satisfacció per l'impacte d'aquesta edició del Mobile World Congress (MWC) sobre el sector, i han qualificat l'augment de l'activitat per la reserva de sopars dels congressistes com un "oasi" enmig de la temporada d'hivern.

En un comunicat aquest dijous, el Gremi de Restauració de Barcelona ha assegurat que l'MWC continua sent la cita més important de l'hivern, "uns dies de mxima activitat que ajuden a equilibrar els comptes de la temporada baixa".

"Durant una setmana, el turisme de menys qualitat es minimitza i la concentració de visitants es nota, encara que amb matisos, en locals de restauració d'orientació i públic molt diferents", ha subratllat.

En relació amb la importncia econmica del congrés, els restauradors han demanat multiplicar els esforos per consolidar l'MWC en els propers anys i evitar conflictes que puguin danyar la imatge de la ciutat.

Així mateix, el gremi ha mostrat la seva creixent preocupació per les cancellacions sobtades de reserves fruit del canvi de plans o d'invitacions d'última hora que reben els congressistes, per la qual cosa assegura que estudiar mecanismes per evitar-ho.

L'entitat ha destacat que els dies de més activitat han estat entre aquest diumenge 24 de febrer i aquest dimecres 27, especialment durant les nits, i ha indicat que la majoria repeteixen restaurant i alguns reserven taula per al proper any.

També han celebrat que la climatologia ha animat els congressistes a aprofitar el seu viatge a Barcelona per conixer millor la ciutat, i ha recordat que el 2018, l'amenaa de pluja i neu va produir la cancellació de moltes reserves.