La Rambla del Raval estrena espais millorats per a l'ús veïnal

Publicat 22/11/2019 17:59:57CET
La Rambla del Raval de Barcelona.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

La Rambla del Raval i les places Salvador Seguí i Vázquez Montalbán estrenen nous espais millorats per a l'ús veïnal després de la fi de les obres de reurbanització que pretenen fomentar un ús intergeneracional de l'espai públic, i afavorir així la vida quotidiana i potenciar els espais per a joves i gent gran.

Per afavorir els usos veïnals i la vida quotidiana en aquest àmbit s'han habilitat zones de trobada, activitats o jocs infantils i juvenils per millorar la connexió d'aquests tres espais, ha explicat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, aquest divendres en declaracions als periodistes.

Amb la reforma, en la qual s'han invertit 1,3 milions d'euros, s'ha volgut dotar d'una nova centralitat a la Rambla del Raval perquè es converteixi en un espai de trobada per al veïnat, i busca el seu caràcter de centralitat, de plaça i, alhora, d'encreuament, i per a això s'ha traslladat el Gat de Botero a la zona central per dnar-li més protagonisme.

S'han condicionat quatre zones on es desenvoluparan usos juvenils, s'han reordenat les terrasses, s'ha canviat la il·luminació de tot el passeig i s'han instal·lat un lavabo públic autonetejable i una font.

Quant als extrems de la Rambla, a la rotonda nord s'ha anul·lat el pas de vehicles a la part interior mentre que a la rotonda sud s'ha mantingut, i en tots dos casos s'ha incorporat el pas de bicicletes vial del carrer Maria Aurèlia Campmany i al carrer Sant Oleguer.

Rabassa ha destacat que és una "obra quirúrgica i no una gran obra de remodelació" que pretén atendre les demandes i necessitats dels veïns, guanyar transversalitat i centralitat de la Rambla perquè estigui més oberta al barri, ha dit en declaracions als periodistes.

Totes aquestes actuacions, desenvolupades en el marc de Pla de Barris sud i Gòtic sud i que neixen d'un procés participatiu creat el 2017 responen les demandes recollides dels veïns, associacions i comerciants per augmentar la sensació de seguretat de l'espai i millorar la visibilitat dels usos.

PLAZA VÁZQUEZ MONTALBÁN I SALVADOR SEGUÍ

A la plaça Vázquez Montalbán s'han dut a terme les obres des de mitjan juliol amb l'objectiu de canviar el "caràcter dur i poc amable d'aquest espai" i dotar-lo d'identitat pròpia, per la qual cosa s'han generat espais d'ombra, s'ha potenciat el joc i l'estada de nens i adolescents i el pas cap a la plaça Salvador Seguí s'ha singularitzat.

D'altra banda, s'ha reconfigurat la plaça Salvador Seguí, s'ha ampliat l'espai de joc, s'ha modificat el caràcter dels àmbits de trobada i s'ha creat una àrea lúdica de nova configuració.

Contador