El projecte Life Methamorphosis permet obtenir combustible a partir de residus orgànics

Publicat 26/11/2019 17:30:21CET
Projecte Life Metamorphosis
Europa Press

BARCELONA, 26 nov. (EUROPA PRESS) -

El projecte europeu Life Methamorphosis explora tecnologies que permeten recuperar els residus orgànics generats tant en entorns urbans com en rurals i convertir-los en un nou gas d'origen renovable, el biometà.

És un tipus de gas natural renovable que es pot utilitzar com a combustible en vehicles o injectar-se a la xarxa de gas per ser utilitzat en qualsevol dels usos tradicionals de gas natural, ha informat aquest dimarts l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en un comunicat.

La iniciativa, pionera a tot l'Estat i que el seu objectiu és la lluita contra el canvi climàtic, permetria un important estalvi en emissions a l'atmosfera de 9.500 tones de CO2 cada any a causa del creixement de l'ús de biometà.

El biometà és neutral en emissions de diòxid de carboni, i garanteix un nivell d'emissions contaminants inferior als combustibles convencionals; a més, la seva producció redueix la dependència energètica exterior, perquè és una energia creada localment.

Aquesta tecnologia fa possible la circulació de vehicles amb un combustible molt més net que els hidrocarburs fòssils, perquè cada vehicle alimentat amb biometà és neutral quant a les emissions de CO2 en tot el cicle d'obtenció i ús del combustible.

Contador