Publicat 19/11/2019 17:25:30 +01:00CET

Un paviment solar i un aplicatiu per a ancians guanyen els reptes i.lab a l'SCEWC

Entrega de premis als guanyadors dels reptes i.Lab
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, en el marc del Smart City Expo World Congress (SCEWC), ha premiat el projecte d'un paviment solar 'Energia neta a partir de paviments' de l'empresa Sorigué, i l'aplicatiu per a ancians Som Comunitat, de l'empresa URock.

En un comunicat aquest dimarts, el consistori ha detallat que els reptes s'han presentat pel mateix Ajuntament mitjançant l'i.lab, el laboratori municipal per accelerar la innovació urbana, sostenible i social de manera oberta i col·laborativa entre administracions, àmbit acadèmic, empresarial i la ciutadania.

La presentació d'aquests dos reptes ambientals i socials s'han fet en col·laboració amb l'Agència de l'Energia, la Fundació BIT Habitat i l'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament, en uns premis als quals s'han presentat 24 empreses.

El comissionat d'Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Michael Donaldson, ha felicitat els guanyadors, i ha dit que l'objectiu del consistori és "humanitzar la tecnologia i posar-la al servei de la ciutadania, posant els ciutadans al centre i aprofitar els seus coneixements".

Amb aquests premis, l'Ajuntament vol donar resposta a les demandes i necessitats de la ciutadania i als nous reptes de ciutat i fer-ho de manera oberta i col·laborativa entre els sectors públic, privat, acadèmic i social, i en intercanvi amb altres ciutats.