Publicat 14/8/2020 15:05:13 +02:00CET

El Park Güell de Barcelona finalitza la rehabilitació de la plaça de la Natura i la Sala Hipòstila

Turistes a la plaça de la Natura del Park Güell de Barcelona, després que hagin rehabilitat el banc
DAVID OLLER - EUROPA PRESS

La Font Sarva serà accessible "en breu" i fins a mitjans de setembre es treballarà en alguns espais

BARCELONA, 14 ago. (EUROPA PRESS) -

El Park Güell de Barcelona ha finalitzat els treballs de rehabilitació que s'estaven realitzant principalment al banc de la plaça de la Natura i a la Sala Hipòstila, que ja es poden visitar amb normalitat, ha explicat el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, aquest divendres en declaracions als periodistes.

Aquestes actuacions es complementen amb els treballs a la Font Sarva, que fins ara no era accessible i que es podrà visitar "en breu", i la restauració del Viaducte de Baix, on s'ha restituït la imatge original, prenent com a base fotografies històriques descobertes durant el procés de les obres.

La restauració del banc de la plaça de la Natura va començar l'any passat i s'ha fet per zones per recuperar "al màxim i de la manera més fidedigna possible la geometria original", mentre que a la Sala Hipòstila s'ha restaurat de manera integral el sostre reparant esquerdes i substituint les peces malmeses.

Els treballs formen part del pla estratègic del Park Güell, al que es destina 24,9 milions d'euros, per millorar la tornada social del parc a la ciutat i continuar preservant el patrimoni arquitectònic i natural, i fins a mitjans de setembre es continuarà treballant en alguns espais, que es delimitaran de manera momentània.

Fins al moment s'han invertit 10 milions d'euros en les mesures que s'han implementat, 3,1 dels quals en 2019, i a la restauració de la plaça de la Natura i la Sala Hipòstila s'ha destinat més d'un milió d'euros.

Les intervencions estan finançades per la tornada de la regulació turística del parc i Badia ha recalcat que el "Park Güell no només fa inversions a l'interior del parc", sinó que també col·labora amb els barris de l'entorn.

AFLUÈNCIA DE VISITANTS

Badia ha explicat que les visites de turistes s'han estabilitzat en una mitjana de 1.000 persones al dia, encara que al juliol van arribar a pics de 2.000 visitants al dia, després de les mesures de restricció imposades al parc per evitar contagis de Covid-19.

D'altra banda, els veïns que visiten el Park Güell s'han mantingut en una mitjana de 1.000 al dia entre juliol i agost, tenint en compte les franges horàries d'ús exclusiu (de 6 a 9.30 hores i de 20 a 23 hores) i també la seva afluència fora d'aquestes, "convivint amb els turistes".

Tot i així, el regidor ha assegurat que no s'ha arribat a l'afluència que hi havia abans del confinament (uns 10.000), però que "s'ha notat com hi ha hagut aquest increment i recuperació".

el més llegit

 1. 1

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 2. 2

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 3. 3

  El ple de Barcelona aprova retirar la Medalla d'Or a Heribert Barrera amb els vots contraris d'ERC i JxCat

 4. 4

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 5. 5

  El GEPEC denuncia a Fiscalia que la central eòlica de Vedat del Pany es construeix amb autoritzacions caducades