Publicat 3/4/2019 16:58:00 +02:00CET

El nou Bicing desplega 300 bicis elctriques, i preveu duplicar la xifra fins a finals d'abril

El nou Bicing desplega 300 bicis elctriques, i preveu duplicar la xifra fins a
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

El nou servei de Bicing ha introdut des d'aquest dilluns 300 bicicletes elctriques, i preveu duplicar aquesta xifra durant el mes d'abril per després arribar a les 800 unitats disponibles, ha detallat la regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal.

Vidal ha explicat aquest dimecres que aquestes bicis s'identifiquen amb un símbol elctric en el parafang posterior i a la cistella, i ha recordat que es poden fixar a qualsevol estació de Bicing, perqu té el mateix ancoratge que les convencionals.

La regidora ha dit que per fer servir les bicis elctriques no fa falta contractar una tarifa específica, perqu amb la tarifa que tingui cada abonat s'en poden fer servir i només s'ha d'abonar 35 cntims per utilitzar-la els 30 primers minuts.

Aquestes bicis disposen d'una bateria d'alta autonomia, indicador del nivell de bateria i d'encs i apagat, sistema d'assistncia al pedaleig automtic, motor de 250 watts totalment integrat a la roda posterior, i propulsió sense so ni vibració.

També preveu 95 noves estacions per a principis del 2020 a zones com la Marina del Prat Vermell, Vallcarca i Penitents, la Salut, la Vall d'Hebron, la Clota, Canyelles, els Roquetes, Verdun, la Trinitat Nova i Ciutat Meridiana.

UN TOTAL DE 7.000 BICIS

En aquest sentit, el desplegament complet del nou servei comptar amb 519 estacions mixtes i un total de 7.000 bicis --6.000 mecniques i 1.000 elctriques--, encara que Vidal no descarta que es pugui augmentar el nombre de bicis elctriques en funció de la demanda.

Les bicis del nou Bicing acumulen prop de 41.000 usos diaris, i durant aquest període de transició s'han arribat fins als vuit usos per bicicleta i dia, i amb el desplegament finalitzat, s'ha consolidat la rotació de set usos per bici i dia.

Vidal també ha subratllat que a finals d'abril ja es disposar del servei de prereserva de cinc minuts de les bicis, tant de les mecniques com de les elctriques, a través de l'aplicació del Bicing.

Així mateix, la comercialitzadora pública d'energia Barcelona Energia, fa el subministrament elctric de les estacions de Bicing, i en una primera fase ha comenat donant servei a uns 150 punts de la ciutat encara que es preveu que a finals d'abril arribi a tothom.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 3. 3

  L'Ajuntament de Lleida suspèn la festa major de maig pel coronavirus

 4. 4

  Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

 5. 5

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments