Publicat 15/5/2019 18:02:21CET

Nou Barris obre als barcelonins el seu Ateneu de Fabricació Digital per a veïns i emprenedors

EUROPA PRESS

Vol servir a veïns, comunitat educativa i petites empreses combatent la bretxa digital

BARCELONA, 15 Maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa obren aquesta setmana a tota la ciutadania l'Ateneu de Fabricació Digital de Nou Barris, en marxa des del mes de març al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, un espai que vol divulgar la tecnologia i contribuir a disminuir la bretxa digital dels veïns de la zona.

La responsable del Parc Tecnològic i encarregada dels programes empresarials de Barcelona Activa, Carme Sanchez, ha destacat que és un districte "amb una renda socioeconòmica de les més baixes, i també amb les xifres més altes de bretxa salarial", i ha destacat que sigui el primer dels ateneus de Barcelona Activa, amb un servei per als veïns, la comunitat educativa i emprenedors o petites empreses.

Les portes obertes se celebren per la Festa Major de Nou Barris, i inclouen visites guiades, en què també s'explicarà que es vol fomentar la tecnologia entre les noies i donar a entendre que la tecnologia "és una cosa de tots".

MÉS DE 200 ALUMNES EN UN MES

Els veïns tindran les portes obertes per aprendre en fabricació digital, rebre suport en activitats tecnosocials i avançar perquè pares, fills i avis puguin adquirir coneixements en matèries de física i electrònica.

La comunitat educativa, tant els alumnes com els professors i els centres, podran beneficiar-se de diversos tallers de disseny i fabricació, i fins ara ja han passat en aquest mes de prova més de 200 alumnes d'algunes escoles de Nou Barris.

REALITZACIÓ DE PROTOTIPS

Les petites i mitjanes empreses i els emprenedors podran disposar de maquinària per fer prototips, com impressores i escàners 3D, fresadores i màquines de tall làser.

Sanchez ha dit que han definit un model propi de suport al prototipatge "que abraça des de la ideació fins a la realització del prototip", i que, encara que han dissenyat unes pautes generals, s'adaptaran una a una a cada cas.

També podran rebre capacitació en fabricació digital i assessorament especialitzat en economia cooperativa, social i solidària.

El tècnic del servei de suport al prototipatge Andreu Bellés ha dit que "trobaran un espai amb màquines que els ajudaran a fer el seu prototip. També un servei d'assessorament en què els guiarem perquè prototipitzin de manera eficient".

CINQUÈ ATENEU AL SETEMBRE

Barcelona Activa impulsa aquest servei a Nou Barris amb la voluntat de ser un referent de la ciutat en divulgació, formació i creació, i vincular les tecnologies de fabricació digital: ho consideren imprescindible perquè a finals del 2020 hi haurà 756.000 llocs de treball de les TIC que no es podran cobrir per falta de professionals, segons la UE.

Són quatre els ateneus que ha impulsat Barcelona Activa, i n'hi haurà un altre al setembre. Tots comparteixen aspectes genèrics però cada un és referent en alguna cosa: el de la Fàbrica del Sol (Barceloneta) ho és en sostenibilitat; a les Corts, en inclusió social; a Ciutat Meridiana, en ocupació; i a Gràcia s'inaugurarà al setembre, com un referent en creativitat i espectacle.

"Abans ajudàvem a donar ocupació o a fer créixer projectes i ara ensenyem a idear-los", ha conclòs Martí, un dels tècnics, que ha apuntat que amb aquest s'acaba el cicle dins del procés d'ajuda en els processos de les empreses.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.