Publicado 15/04/2021 18:17

Neix la Barcelona Innovation Coast per potenciar l'economia del litoral de la ciutat

Arxiu - La tinent d'alcalde d'Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, durant la presentació de Barcelona Innovation Coast.
David Zorrakino - Europa Press

Es tracta d'una iniciativa públicoprivada que preveu crear 40.000 ocupacions en 10 anys

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde d'Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, ha presentat la Barcelona Innovation Coast (BIC), una plataforma públicoprivada que vol potenciar la innovació urbana i l'economia de la costa de la ciutat.

Ho ha fet aquest dijous en les jornades Barcelona reAct, i durant la seva intervenció ha detallat que aquest nou espai d'"impuls i coordinació" preveu crear 40.000 ocupacions els propers deu anys.

Ha afegit que l'Ajuntament considera aquest projecte una oportunitat per consolidar-se com hub d'innovació del sud d'Europa, a banda d'un mecanisme per atreure i mobilitzar recursos orientats a construir un model de desenvolupament econmic competitiu i sostenible.

"Ara necessitem diversificar la nostra economia i la innovació ha d'estar al centre d'aquesta estratgia de recuperació per continuar sent una referncia internacional en economia verda i digital i poder captar el mxim nombre de projectes dels fons de recuperació", ha dit.

En l'acte, també hi han participat el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni; l'alt comissionat per l'Espanya Nació Emprenedora, Francisco Polo; i el director del Barcelona Supercomputing Center, Mateo Valero.

També hi han intervingut el president del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), Andreu Mas-Colell; la consellera delegada de Savills Aguirre Newman, Anna Gener; la presidenta de BIT Habitat, Pilar Conesa; i el comissionat d'Agenda 2030, Miquel Rodriguez.

ECONOMIA DEL CONEIXEMENT

Polo ha celebrat l'impuls del BIC com un "nus de connexió entre l'entorn empresarial i l'investigador", a banda d'una eina per promoure el talent local i el desenvolupament socioeconmic de Barcelona.

Per la seva banda, Mas-Colell ha subratllat que les economies prsperes del futur seran economies del coneixement i amb reptes com la crisi sanitria o el canvi climtic, "hem de plantejar si serem consumidors de coneixement o productors de coneixement".

L'objectiu del BIC és crear economies d'aglomeració amb la participació d'universitats, centres de recerca, clústers i empreses locals, nacionals i internacionals, orientada a la digitalització i la creació de solucions innovadores en sectors estratgics.

POTENCIAR LA COSTA

La plataforma pretén impulsar un espai innovador que ocupa un 25% de la ciutat, delimitat per la Gran Via, les Tres Xemeneies, les platges de Barcelona i el Port de Barcelona, i que suma cinc universitats, 28 centres de recerca, empreses de sectors TIC i centres de gestió municipal vinculats a la innovació.

Segons l'Ajuntament, la capacitat d'impacte del BIC els propers deu anys s'estima en la creació de fins a 40.000 llocs de treball directes, tenint en compte els 550.000 metres quadrats de locals i oficines de més de 1.000 metres quadrats disponibles per a empreses a la ciutat.

D'aquestes 40.000 ocupacions directes, 750 estarien vinculades a l'R+D, i es preveu que aquest projecte tingui un impacte de 235 milions d'euros a la capital catalana: "Hem d'aprofitar les llions de la pandmia per transformar el nostre model econmic", ha concls Collboni.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés