La metròpolis de Barcelona amplia a 21 municipis l'accés d'escúters al transport públic

Publicat 25/9/2019 20:05:27CET
La metròpolis de Barcelona amplia a 21 municipis l'accés de escúters al transport públic
AMB

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

Un total de 21 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona permetran l'accés d'escúters per a persones amb mobilitat reduïda als principals transports públics, amb l'objectiu d'afavorir l'accessibilitat i l'autonomia d'aquests usuaris.

En un comunicat aquest dimecres, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha explicat que el 2017 es va signar una prova pilot d'un conveni de col·laboració entre administracions i operadors de transport que s'ha renovat i ampliat fins a arribar als 21 municipis.

Els municipis que s'han adherit són Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans.

En l'acte de signatura de l'acord hi han participat la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Genralitat, l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l'Ajuntament de Barcelona, l'AMB, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Tram.

Per poder participar en la prova pilot, els usuaris han de disposar d'un model d'escúter autoritzat i dirigir-se a l'oficina d'atenció al públic de l'IMPD per obtenir una acreditació per al vehicle i per a la persona que el porta.

L'acreditació consisteix en una placa numerada de color lila, que s'ha de col·locar de forma visible en l'escúter, i un carnet individual.

En relació als mitjans de transport, el Metro i els autobusos de TMB ja permeten l'accés d'escúters per a persones amb mobilitat reduïda amb l'acreditació corresponent, i ara s'afegeixen les línies de Bus Metropolità de gestió indirecta de l'AMB, gestionades per diferents operadors, i les línies del Trambaix i del Trambesòs del Tram.