Publicat 1/2/2020 10:20:51CET

El Metro de Barcelona estrena aquest dissabte la nova estació de Zona Franca (L10)

Andana de la L9 del Metro de Barcelona (arxiu)
TMB - Archivo

BARCELONA, 1 febr. (EUROPA PRESS) -

El Metro de Barcelona estrenarà aquest dissabte a les 15.00 hores la nova estació de Zona Franca de la línia 10 Sud, que entrarà en funcionament després d'un acte institucional d'inauguració.

L'estació està situada al carrer A del polígon de la Zona Franca, i els accessos es troben al centre del mateix carrer A, entre els carrers 1 i 2, al districte de Sants-Montjuïc, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un comunicat.

La de la Zona Franca serà la vuitena estació d'aquesta línia i la primera a obrir les portes de les quatre estacions construïdes en el viaducte del carrer A, fins ara fet servir perquè els trens entrin i surtin de la seva base de manteniment en el taller de la ZAL.

Aquesta serà la tercera ampliació de la L10 Sud, que es va obrir inicialment amb cinc estacions (de Foc a Collblanc) el 8 de setembre del 2018; el 2 de març del 2019 es va afegir la de Provençana i el 23 de novembre la de la Ciutat de la Justícia.

Amb la prolongació fins a la Zona Franca, la L10 Sud passarà a tenir 6,1 quilòmetres de longitud, i de les vuit estacions de la línia, tres són compartides amb la L9 Sud: Can Tries/Gornal, Torrassa i Collblanc.

El conjunt de la xarxa de metro s'ampliarà fins als 122,3 quilòmetres i 159 estacions, de les quals 34 quilòmetres i 32 estacions funcionaran automàticament sense conductor amb la L10 Sud.

Contador