Publicat 10/8/2019 14:56:29 +02:00CET

Més de 4.500 barcelonins han accedit al mercat laboral des de 2015 amb un programa municipal

Imagen recurso de limpiadora
PLATAFORMA EN DEFENSA DE LAS TRABAJADORAS Y TRABAJ

BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

Més de 4.500 persones en atur i en situació de vulnerabilitat o precarietat han accedit al mercat laboral mitjançant els programes de contractació impulsats per l'Ajuntament de Barcelona entre 2015 i 2019, ha informat el consistori en un comunicat aquest dissabte.

Després de rebre formació i orientació professional, aquestes persones han aconseguit un lloc de treball de sis mesos a un any, amb salaris superiors als 1.000 euros, a través d'un Projecte Integral de Contractació (Pics) municipal.

L'objectiu d'aquests programes és "reactivar la trajectòria laboral de les persones que tenen més dificultat" per aconseguir una ocupació, d'una banda, i millorar la seva salut mental i qualitat de vida, per un altre.

En l'últim mandat, s'ha prioritzat la participació de veïns de barris amb desequilibris econòmics --un 75,1% dels participants al programa--, de majors de 40 anys i de perceptors de la renda mínima d'inserció social.

Entre 2017 i 2018, un 48% dels participants en un Pics va trobar ocupació, xifra que l'Ajuntament preveu que augmenti perquè, una vegada acaba l'experiència laboral, els acompanya al llarg del temps per ajudar a consolidar el seu "nou camí professional".

NOVES PLACES

L'Ajuntament llançarà a finals d'aquest any una nova convocatòria de Pics per "consolidar aquest model per donar suport als col·lectius més vulnerables de la societat", i promoure llocs de treball que afavoreixin la conciliació i la integració de les persones amb diversitat funcional.

Aquesta nova convocatòria permetrà als participants accedir a un lloc de treball en l'àmbit del turisme, el comerç, les noves tecnologies, la sostenibilitat, la neteja i el manteniment, entre d'altres.

La finançarà l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'agència Barcelona Activa, i el Servei d'Ocupació de Catalunya (Soc) de la Generalitat.

el més llegit

 1. 1

  Tarragona intensificarà les sancions per no complir les mesures de prevenció del Covid-19

 2. 2

  Setién: "Aquest és el partit que necessitàvem fer molt abans"

 3. 3

  Luis Abinader s'imposa en les eleccions generals de la República Dominicana

 4. 4

  Alba Vergés no descarta confinar a casa als veïns del Segrià (Lleida)

 5. 5

  Tres detinguts en una operació antijihadista a Badalona (Barcelona)