El mercat de la Boqueria tindrà una aula de formació i una plaça interior

Publicat 10/12/2019 18:03:08CET
Nova aula de formació al Mercat de la Boqueria.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 10 des. (EUROPA PRESS) -

El mercat de la Boqueria construirà una aula de formació i una plaça interior amb el previ enderrocament de dues illes de parades, cosa que ha obligat a traslladar els negocis que estaven en aquestes ubicacions a altres establiments del recinte.

En un comunicat aquest dimarts, l'Ajuntament ha detallat que l'aula tindrà uns 50 metres quadrats i es construirà a l'espai que ocupava l'antiga zona de peix, després que s'hagin enderrocat les parades que hi havia.

En total, l'illa estava formada per 14 parades que formaven deu negocis diferents que, o bé han tancat, o bé s'han traslladat en altres parades, en unes obres que van començar el 2 de desembre, duraran 18 setmanes i tindran un cost de 210.392 euros.

Serà l'Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria qui gestioni l'aula per dur a terme activitats diferents relacionades amb l'activitat del mercat i assumirà també l'equipament de l'aula.

També s'ha enderrocat una altra illa de parades --darrere de l'actual espai central de venda de peix-- per crear la nova plaça interior, que tindrà una superfície d'uns 50 metres quadrats i servirà per fer l'espai "més amable".

En aquest cas, l'actuació ha tingut un cost de 43.072 euros, i és el segon espai que s'"allibera" a l'interior del mercat, després que el 2017 ja s'obrís un primer espai per eixamplar els espais dels passadissos i facilitar el pas.

FESTES DE NADAL

Amb motiu de les festes de Nadal, el mercat obrirà els dies 22 i 29 de desembre i, amb el lema 'Anem a sopar, la Boqueria convida', s'ha organitzat un sorteig de 20 premis equivalents a un sopar per dues persones valorat en 200 euros.

Qui hi vulgui participar hauran d'acostar-se al Punt d'Informació del Mercat de la Boqueria amb el tiquet de compres que s'hagin fet el mateix dia en diferents establiments del mercat per canviar-los per bitllets per al sorteig.