Publicat 21/10/2018 11:41:39CET

L'IT Academy de Barcelona Activa acull sis empreses TIC en la seva segona sessió de reclutament

Europa Press

   BARCELONA, 21 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El programa d'alta especialització TIC IT Academy de Barcelona Activa ha acollit un total de sis empreses i 23 participants en la seva segona sessió de reclutament per donar resposta a la demanda de les empreses de la ciutat.

   En la sessió que es va celebrar aquest divendres al Cibernàrium, es van realitzar un total de 70 entrevistes entre empreses i candidats, en una trobada que ha comptat amb les companyies Everis, Capgemini, Coregistros i Grup ICA.

   L'IT Academy té com a objectiu capacitar els perfils qualificats que més demanen les empreses de la ciutat, i ofereix coneixements TIC i científic-tecnològics, i la formació es focalitza en àrees de programació, dades i seguretat.

   La tècnica de selecció d'Everis, Cristina Agustín, ha explicat que en aquestes jornades de reclutament cerquen perfils tècnics basats en les competències, els valors i l'actitud, i ha dit que el perfil competencial que ofereix l'IT Academy es correspon amb el que cerca l'empresa.

   El candidat José Farfos ha detallat que va iniciar un curs de programador per canviar d'àrea professional, ja que ell prové de l'àrea del Dret: "T'ensenyen de manera autodidáctica. Repliquen l'entorn laboral a les aules", i ha destacat la importància d'esdeveniments com les sessions de reclutament.

   La sòcia de CoRegistros, Laura Sáez, ha subratllat que cerquen candidats que comparteixin els valors de l'empresa: "La confiança es guanya en el procés de selecció", i ha insistit que cerquen bones persones que comparteixin el projecte de l'empresa i les guanes d'innovació.

   Les entrevistes personals, que duren una mitjana de deu minuts en format 'speed dating', són la culminació als cursos de 350 hores que ofereix l'IT Academy, i el responsable d'Innovació de Barcelona Activa, Raül Sánchez, ha destacat que el 65% dels candidats han trobat feina.

FALTA DE PROFESSIONALS

   Segons la Unió Europea (UE), hi haurà uns 756.000 ocupacions en l'àmbit de la TIC a Europa que no es podran cobrir per falta de professionals, i l'Ajuntament ha destacat que el model de formació de l'IT Academy està inspirat en l'Ecole 42 de París i les Code Academies.

   Aquests centres es basen en l'autoaprenentatge i el treball en equip presencial i online a través d'itineraris prèviament definits i simulats en un entorn real de treball, i l'alumnat, que accedeix de forma gratuïta, compta amb el suport i l'acompanyament d'un mentor que els ajuda durant el procés formatiu.

   L'agència ha recordat que, normalment, les empreses demandants d'aquests perfils són aquelles empreses amb departaments de sistemes i IT (Information Technology) que tenen una falta de personal en perfils de programació i tractament i anàlisi de dades.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.