Publicat 17/02/2021 17:08CET

L'estratègia España Nación Emprendedora postula Barcelona com l'epicentre del projecte

La estrategia España Nación Emprendedora postula Barcelona como epicentro del proyecto
EUROPA PRESS -DAVID ZORRAKINO

L'alt comissionat Francisco Polo veu la ciutat com un referent de l'emprenedoria innovadora

BARCELONA, 17 febr. (EUROPA PRESS) -

L'alt comissionat d'España Nación Emprendedora, Francisco Polo, ha presentat aquest dimecres el pla a la ciutat, i ha assegurat que la capital catalana és l'epicentre del projecte: "Barcelona és la capital de la Nación Emprendedora".

"Barcelona es postula com un element clau, un referent en l'emprenedoria innovadora d'Espanya per la seva força per atreure talent i inversió", ha afegit Polo, en un acte en el qual també ha participat el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni.

España Nación Emprendedora té l'objectiu de fer de l'emprenedoria innovadora un "trencaglaç" per a un nou model econòmic que transformi les bases productives de l'economia espanyola i avançar cap a un model més resilient, productiu i innovador.

Aquesta estratègia inclou 50 mesures amb horitzó 2030 amb la finalitat d'augmentar la inversió per "trencar la bretxa amb els països de l'entorn"; desenvolupar, atreure i retenir el talent; afavorir el creixement exponencial d'aquestes empreses, i impulsar marcs reguladors favorables.

Polo ha destacat que cal fer del sector públic una administració àgil que generi marcs reguladors favorables, que impulsi la inversió de capital de risc i reactivi "la palanca de la innovació".

"L'objectiu és transformar les bases productives perquè hi hagi increments continus i que el patiment que han causat les crisis recents no torni a tenir lloc", ha defensat Polo, que ha assenyalat la productivitat per garantia de resiliència per altres crisis esdevenidores.

JAUME COLLBONI

Collboni ha destacat que l'estratègia Nación Emprendedora està "en clara sintonia" amb el pla econòmic de l'Ajuntament, conegut com BCN Green Deal, i amb els Fons Europeus Next Generation EU, la qual cosa considera una oportunitat única per reimpulsar la ciutat.

Ha recordat que "el digital és un sector estratègic que fins i tot durant la pandèmia genera ocupació de qualitat", i ha assegurat que a Barcelona es donen les condicions òptimes per al seu desenvolupament amb la mescla de talent, espai i finançament, segons ell.

LLEI DE 'START-UPS'

Entre les 50 mesures que inclou el projecte es troba la Llei de foment de l'ecosistema de les empreses emergents, coneguda com llei de 'Start-ups', que va anunciar el passat 11 de febrer el president del Govern central, Pedro Sánchez.

Polo ha dit que el Consell de Ministres n'aprovarà l'avantprojecte, que reconeixerà l'especificitat d'aquestes empreses; facilitarà la tramitació administrativa; inclourà avantatges fiscals i incentius a la inversió; i "ajudarà a retenir i atreure el talent".

Així mateix, l'estratègia inclou altres iniciatives com una Xarxa Nacional de Centres d'Emprenedoria (Renace); un programa internacional per atreure el talent de dones, i un programa de visats per a professionals estrangers que compleixin certs requisits, entre d'altres.

A la presentació, que s'ha celebrat a l'Auditori Cibernàrium de l'edifici MediaTIC, també hi han assistit la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el delegat especial de l'Estat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro.

A més, l'esdeveniment ha comptat amb la participació del vicepresident de Barcelona Tech City, Carlos Blanco; la directora executiva de Zymvol, Fátima Lucas, i la directora executiva de DisJob & VadEmpleo, Rosa Cuartero.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés