Publicat 01/07/2019 13:01CET

L'Escola de Segona Oportunitat de Barcelona estar gestionada per Salesians Sant Jordi i El Llindar

Miquel ngel Essomba, Fran Viedma, Begoña Gasch i José María Usón
EUROPA PRESS

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit externalitzar la gestió de la seva nova Escola Municipal de Segona Oportunitat i l'ha adjudicat a Salesians Sant Jordi i a l'entitat El Llindar, que gestionaran conjuntament aquest nou centre 100% públic de l'Ajuntament, que obrir al setembre al barri de Navas, al districte de Sant Andreu.

El comissionat d'Educació de l'Ajuntament, Miquel ngel Essomba, ha dit en roda de premsa que van decidir externalitzar la gestió perqu, encara que el consistori disposa de professionals, creu que aquestes entitats són les que disposen del millor bagatge i experincia en aquest mbit emergent: "És garantia que realment comenarem amb bon peu".

El centre est orientat a joves d'entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen, als quals s'oferir formació i acompanyament en un itinerari que s'allargar com a mxim dos anys i amb un servei totalment gratut, externalitzat a aquestes dues entitats socials per 1,2 milions per dos anys amb possibilitat de prrroga.

A la ciutat hi ha uns 17.000 joves d'entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen --segons un informe del 2016 de la Fundació BCN Formació Professional--, ha recordat Essomba juntament amb el president de la Xarxa Espanyola de Segona Oportunitat, José María Usón; la directora general de El Llindar, Begoña Gasch, i el secretari tcnic de Salesians Sant Jordi, Fran Viedma.

Les obres per rehabilitar el centre, situat a l'antic CAP de Navas, han costat 550.000 euros i previsiblement acabaran a mitjans de juliol, i el centre obrir al setembre --el dia 1 per als professionals i el dia 16 per als alumnes-- amb 30 joves, que s'ampliaran a 60 l'any vinent --amb els 30 que comenaran aquest curs i els 30 que ho faran el proper--.

30 JOVES AQUEST CURS

Aquest primer grup de 30 joves es constituir a partir d'un treball de coordinació establert entre el Consorci d'Educació de Barcelona, l'Institut de Serveis Socials i Barcelona Activa, que formaran part de la comissió de coordinació i seguiment del projecte, al qual se sumaran equips de salut i joventut prximament.

El secretari tcnic de Salesians Sant Jordi --l'entitat que desenvolupa l'acció social de Salesians a Catalunya-- ha explicat que s'ha dissenyat un procés per seleccionar els 30 joves que entraran aquest curs, que arribaran derivats d'altres serveis i se seleccionaran a través d'activitats grupals i individuals: "No ser només emplenar un formulari".

Els itineraris per als joves del centre --que comptar amb sis professionals el primer any-- combinaran formació tecnicoprofessional amb recursos per treballar competncies i inclouran una diagnosi per identificar les preferncies i interessos dels participants, accions d'orientació i apoderament, i la definició d'un Pla Personal de Treball.

Cada alumne tindr assignat un educador de referncia, així com formació en competncies bsiques i de tcnica professional, que s'oferiran vinculades a sis famílies professionals: hoteleria i turisme; comer i mrqueting; electricitat i electrnica; serveis socioculturals; activitats físiques i esportives, i informació i comunicació.

SEGONA OPORTUNITAT PER A L'ADMINISTRACIÓ

Gasch ha dit que les escoles de segona oportunitat neixen contra l'abandonament escolar --del 17,9% a Catalunya, segons ella--, i ha destacat que tenen molta demanda: a l'entitat han rebut 550 sollicituds d'inscripció per al proper curs, quan la seva oferta és de 250 places, per la qual cosa ha demanat que la Generalitat treballi més amb els municipis per promoure aquest model.

Usón ha destacat que la xarxa --amb 39 escoles a Espanya--- oferir recursos a la de Barcelona, que és la primera d'aquest tipus amb aquesta iniciativa pública i que confia que es pugui replicar en altres ciutats, i Essomba ha ressaltat que la segona oportunitat a la qual es refereix aquest model no és per als joves, sinó per a l'administració, que no ha sabut oferir-los una sortida.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés