Publicat 28/8/2019 13:32:59 +02:00CET

L'Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona ultima el seu trasllat al recinte de Can Batlló

Maria Truñó, Marc Serra i Genís Boquet
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (Emav) treballa en els últims detalls per culminar el seu trasllat al recinte de Can Batlló, a Sants-Montjuïc, en una antiga nau industrial amb 5.460 metres quadrats i després d'una inversió municipal de 12,9 milions d'euros.

El regidor del districte, Marc Serra, ha defensat que l'obertura d'aquest nou equipament dinamitzarà la zona: "Els veïns ja no viuran mai més d'esquena a Can Batlló", ha destacat en una roda de premsa amb la comissionada d'Educació, Maria Truñó, i el director de l'Emav, Genís Boquet.

Serra ha defensat que espais com l'escola --que es trasllada des de Via Laietana i ofereix cicles de formació professional en l'àmbit audiovisual-- permetran recosir els barris de l'entorn amb la nova centralitat que serà Can Batlló, com un "nou pol d'equipaments i espai verd".

Aquest serà el primer bloc del recinte de Can Batlló que acabi la seva rehabilitació, i permetrà ampliar la capacitat d'alumnes de l'escola, que té 49 anys d'història, és de titularitat municipal i està gestionada pel Consorci d'Educació de Barcelona.

Durant el curs 2018-2019 van estudiar a l'escola 425 alumnes i, en la nova ubicació, es podrà aconseguir una capacitat de 600, sumant els alumnes de cicles formatius als qui participin en altres activitats puntuals, ha explicat el director de l'Emav.

Ha recordat que l'escola va ser creada a Sants i que ara torna a la zona, després de ser des de l'any 1993 en una ubicació que es va dir que era provisional, a la Via Laietana, on disposaven de prop de 2.000 metres quadrats, que ara passen a gairebé 5.500 --7.000, si es tenen en compte espais com ara passadissos, ha dit--.

Truñó ha destacat que aquesta escola facilita l'accés al mercat laboral des de l'especialització i que estarà connectada a altres centres educatius de l'entorn, i ha defensat la necessitat d'ampliar les places públiques a l'educació postobligatòria a la ciutat.

NOUS ESPAIS

L'edifici compta amb recepció, aules de teòrica i informàtica, zona d'edició, sales de reunió, espais polivalents i magatzem a la planta baixa, i amb una sala d'actes, un estudi de fotografia, plató de televisió, sala de maquillatge, vestuari i un estudi de so, entre d'altres, a la segona planta.

La sala d'actes i altres espais s'han dissenyat amb la intenció que també puguin utilitzar-los entitats de barri i del districte, "sempre que es garanteixi la compatibilitat amb l'activitat educativa", ha indicat el regidor.

La façana de l'antiga nau industrial ha recuperat l'estat original --s'han reparat els elements deteriorats--, i s'han instal·lat plaques fotovoltaiques que permetran produir energia sostenible, a més de tecnologia LED i de clima eficients.

Serra ha subratllat que han estat els moviments veïnals els qui han impulsat la recuperació de Can Batlló, on el Govern d'Ada Colau preveu situar espais verds i uns 1.000 habitatges --almenys la meitat, socials o protegits--.