Les polítiques públiques d'economia verda i circular mouen 603 milions a l'any a Barcelona

Gerardo Pisarello i Janet Sanz
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Publicat 11/1/2019 13:08:06CET

Aquest sector genera 6.600 llocs de treball anuals: 1.380 permanents i més de 5.200 temporals

BARCELONA, 11 Gen. (EUROPA PRESS) -

Les polítiques públiques d'economia verda i circular mouen cada any un total de 603 milions d'euros a Barcelona i generen 6.600 llocs de treball, segons un estudi que avalua l'impacte de les polítiques públiques de l'Ajuntament de Barcelona en matèria d'Economia Verda i Circular (EVC) que ha elaborat l'Estudi Ramón Folch.

En el marc d'una jornada celebrada a Barcelona Activa, els tinents d'alcalde Gerardo Pisarello i Janet Sanz han presentat l'estudi, i han coincidit que la capital catalana ha de pensar una economia del futur que sigui sostenible: "Tenim un 13% del pressupost municipal dedicat a això", ha recordat Pisarello.

"Necessitem que les polítiques d'EVC siguin estructurals, que tinguin abast metropolità i no es carreguin sobre la població més vulnerable", ha insistit Sanz, que ha dit que el consistori inverteix 349 milions d'euros de mitjana a l'any en aquest sector, que se sumen als 254 milions d'inversions i despeses privades anuals.

En aquest sentit, l'estudi ha destacat que les polítiques d'EVC de l'Ajuntament han generat més de 1.380 llocs de treball permanents anuals de mitjana i més de 5.200 llocs de treball temporals directes anuals de mitjana en aquest mandat, en els quals destaquen aquells generats en mobilitat, habitatge i verd urbà, xifres a les quals se sumen els llocs de treball indirectes, que suposen una mitjana global de 9.400 llocs de treball temporals anuals.

"Barcelona ha innovat molt en aquest àmbit des de la política pública, i necessitem que l'Ajuntament sigui tractor i que les empreses privades segueixin aquests objectius", ha expressat Sanz, que ha assegurat que és viable econòmicament apostar per una millor utilització dels recursos; que s'ha de conscienciar sobre el valor dels residus, i que es necessiten més inversions público-privades amb aquests objectius.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.