Publicat 10/04/2019 16:36CET

Les persones cuidadores de Barcelona disposen d'un nou centre d'assessorament i orientació

Les persones cuidadores de Barcelona disposen d'un nou centre d'asesoramient
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 abr. (EUROPA PRESS) -

Les persones que s'encarreguen de cuidar-ne d'altres a Barcelona ---ja sigui un familiar o de manera professional-- disposen a partir d'aquest dimecres del nou centre Barcelona Cuida, que ofereix assessorament i orientació i redirigir els interessats a serveis que ja existeixen per cobrir les seves necessitats.

El centre, situat al costat de l'Estació de Frana fins que es traslladi l'any vinent a la seva ubicació definitiva --a les dependncies de l'antiga mútua municipal Pamem, que s'estan reformant--, obrir cada dia entre setmana i també un cap de setmana al mes, han detallat en roda de premsa la regidora de Feminismes, Laura Pérez, i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa.

A més de cuidadors de familiars o persones properes --ho són una de cada quatre persones de la ciutat-- o cuidadors remunerats, el centre també s'adrea a professionals de serveis socials, comunitaris i de salut; a entitats, i a persones que vulguin planificar les seves prpies cures, així com a ancians que no volen anar a una residncia per necessiten serveis addicionals a casa seva.

El centre, que compta amb un pressupost anual de 450.000 euros, oferir atenció presencial i també telefnica i per web --en la qual s'exposen 800 recursos--, i oferir informació dels recursos ja existents que responguin a les necessitats de cada usuari --inclosos serveis no municipals-- i activitats de formació i intercanvi amb entitats.

La gestora de projectes i referent municipal del centre, Nieves Ávila, ha remarcat que són un centre d'orientació per informar de tots els serveis que existeixen amb l'objectiu d'orientar les persones cuidadores, també quan comencen aquesta tasca: "La persona, quan es troba en aquesta situació, no sap on anar o qu fer", ha assenyalat.

El nou servei, que compta amb un espai de treball grupal i amb sales per a l'atenció individualitzada, ha obert amb nou professionals, que calculen que seran suficients per absorbir la demanda, encara que Tarafa ha garantit que, si en calen més, s'ampliaran i el centre creixer.

DEMOCRATITZACIÓ DE LES CURES

El centre, que és una de les actuacions previstes en la mesura del Govern per a la democratització de les cures 2017-2020, ha estat dissenyat amb el suport de professionals de serveis socials, de salut i entitats de l'mbit de les cures, com les de la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores i la Xarxa Treball de la Llar Just, a més de collectius autoorganizats de treballadores de la llar.

Han destacat la importncia que el centre ofereixi atenció també durant el cap de setmana, perqu moltes persones cuidadores no tenen temps en dies feiners, ha subratllat Pérez, que ha ressaltat que l'obertura del centre representa "la guinda de tot el procés per abordar la mesura per a la democratització de les cures".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés