Les persones cuidadores de Barcelona disposen d'un nou centre d'assessorament i orientació

Publicat 10/4/2019 16:36:11CET
Les persones cuidadores de Barcelona disposen d'un nou centre d'asesoramient
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 abr. (EUROPA PRESS) -

Les persones que s'encarreguen de cuidar-ne d'altres a Barcelona ---ja sigui un familiar o de manera professional-- disposen a partir d'aquest dimecres del nou centre Barcelona Cuida, que ofereix assessorament i orientació i redirigirà els interessats a serveis que ja existeixen per cobrir les seves necessitats.

El centre, situat al costat de l'Estació de França fins que es traslladi l'any vinent a la seva ubicació definitiva --a les dependències de l'antiga mútua municipal Pamem, que s'estan reformant--, obrirà cada dia entre setmana i també un cap de setmana al mes, han detallat en roda de premsa la regidora de Feminismes, Laura Pérez, i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa.

A més de cuidadors de familiars o persones properes --ho són una de cada quatre persones de la ciutat-- o cuidadors remunerats, el centre també s'adreça a professionals de serveis socials, comunitaris i de salut; a entitats, i a persones que vulguin planificar les seves pròpies cures, així com a ancians que no volen anar a una residència però necessiten serveis addicionals a casa seva.

El centre, que compta amb un pressupost anual de 450.000 euros, oferirà atenció presencial i també telefònica i per web --en la qual s'exposen 800 recursos--, i oferirà informació dels recursos ja existents que responguin a les necessitats de cada usuari --inclosos serveis no municipals-- i activitats de formació i intercanvi amb entitats.

La gestora de projectes i referent municipal del centre, Nieves Ávila, ha remarcat que són un centre d'orientació per informar de tots els serveis que existeixen amb l'objectiu d'orientar les persones cuidadores, també quan comencen aquesta tasca: "La persona, quan es troba en aquesta situació, no sap on anar o què fer", ha assenyalat.

El nou servei, que compta amb un espai de treball grupal i amb sales per a l'atenció individualitzada, ha obert amb nou professionals, que calculen que seran suficients per absorbir la demanda, encara que Tarafa ha garantit que, si en calen més, s'ampliaran i el centre creixerà.

DEMOCRATITZACIÓ DE LES CURES

El centre, que és una de les actuacions previstes en la mesura del Govern per a la democratització de les cures 2017-2020, ha estat dissenyat amb el suport de professionals de serveis socials, de salut i entitats de l'àmbit de les cures, com les de la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores i la Xarxa Treball de la Llar Just, a més de col·lectius autoorganizats de treballadores de la llar.

Han destacat la importància que el centre ofereixi atenció també durant el cap de setmana, perquè moltes persones cuidadores no tenen temps en dies feiners, ha subratllat Pérez, que ha ressaltat que l'obertura del centre representa "la guinda de tot el procés per abordar la mesura per a la democratització de les cures".

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 3. 3

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 4. 4

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

 5. 5

  Desallotgen 300 persones d'una urbanització pròxima al riu Tordera

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista