Publicat 26/06/2020 11:59CET

L'ATM renovarà automàticament els títols de transport caducats durant el confinament

T-usual
EUROPA PRESS - Archivo

   Els usuaris recuperaran els viatges perduts quan validin el bitllet a partir de el 1 de juliol

   BARCELONA, 26 juny (EUROPA PRESS) -

   L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l'àrea de Barcelona renovarà automàticament els títols de transport caducats durant l'estat d'alarma pel coronavirus en validar-los a partir del dia 1 de juliol, de manera que quan els usuaris ho facin s'imprimirà una nova data de caducitat i podran recuperar tots els viatges que no van usar des del 14 de març.

   En el cas dels títols mensuals (T-Usual, T-Grup i T-Familiar), per compensar el bitllet s'haurà d'haver estrenat abans del 14 de març i inutilitzat entre aquest mateix dia i l'11 d'abril; i en el cas dels títols trimestrals (T-Jove, T-Trimestre i T-70/90 FM/FN) s'haurà d'haver validat abans del 14 de març i no usar-se entre aquest mateix dia i el 10 de juny, ha informat aquest divendres l'ATM en un comunicat.

   Els usuaris disposaran de tot el 2020 per compensar els títols, per la qual cosa ATM recomana que no s'executi el procediment de recuperació de dies fins al moment en què es necessiti el títol.

   En el cas que la validadora no accepti fer un canvi de caducitat del títol, apareixerà el missatge 'títol caducat' i l'usuari haurà de recórrer la compensació via formulari, ja que probablement la causa serà que el títol hagi tingut alguna validació posterior al 14 de març.

SEGONA VIA: FORMULARI

   Per a les persones que sí van usar el títol de transport durant el confinament, s'ha habilitat un formulari dinàmic, on s'haurà de registrar les dades de cada títol i persona, que permetrà analitzar el dret de compensació.

   Una vegada rebuda la informació, l'ATM valorarà el dret de compensació i quantificarà els dies que s'han de compensar i, a partir d'aquí, generarà un abonament que incorporarà viatges il·limitats pel nombre de dies que es determini en cada cas.

   La persona podrà recollir l'abonament a partir de el 1 de setembre, entre una sèrie de punts de recollida a escollir, i seran vàlids fins al 31 de març de 2021, i la compensació via formulari es podrà sol·licitar durant tot el 2020.

   Els dos sistemes de compensació es gestionaran telemàticament i els punts d'atenció presencial no resoldran les qüestions relatives a les compensacions, per la qual cosa els usuaris afectats no hauran d'acudir per aquest motiu, sinó que hauran de fer-ho a través d'un servei d'atenció telefònica.

   Aquesta via també inclou l'opció de compensar els dies de gratuïtat del transport públic que es va establir per als treballadors essencials entre el 2 i el 9 d'abril: persones que ja disposaven d'un abonament estrenat aquells dies (primera validació posterior al 13 de març) i que, a la pràctica, no van aprofitar la gratuïtat perquè, erròniament, la validadora li va descomptar el viatge.

   L'ATM calcula que hi ha uns 600.000 títols a compensar, la majoria dels quals seran compensacions automàtiques que es podran dur a terme sense cap gestió presencial ni telefònica ni necessitat d'acudir al formulari.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés