L'AMB puja un 1,1% el preu dels taxis i elimina el suplement per maletes

Publicat 27/11/2019 16:52:18CET
Turisme, turistes, persones al carrer amb maletes
EUROPA PRESS - Archivo

Amplia el període d'informació pública del PDU metropolità fins el 31 de gener

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

El ple del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts les tarifes del servei de taxi pel 2020, amb un increment ponderat de l'1,1% i l'eliminació del suplement de maletes.

Ha acordat eliminar la tarifa T3, per la qual cosa s'estableix únicament la tarifa diürna (T1) i la tarifa nocturna i de caps de setmana (T2), amb l'objectiu de simplificar el sistema i facilitar la comprensió de les tarifes, ha informat en un comunicat.

També ha incrementat en 1,20 euros el suplement per places i s'han actualitzat els suplements per trajectes amb origen a l'estació de Sants de Barcelona i al recinte Gran Via de Fira de Barcelona a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), que s'han fixat en 2,50 euros.

S'ha mantingut la tarifa de 39 euros per a trajectes procedents de l'Aeroport de Barcelona cap al moll adossat del Port de Barcelona i viceversa.

El ple del Consell Metropolità ho ha aprovat amb els vots favorables d'ERC, PSC, En Comú Guanyem i JxCat i l'abstenció de Barcelona pel Canvi, PP, Ciutadans, Guanyem Badalona en Comú, Llaura Decidim Ripollet i Compromís i Acord per Torrelles.

El model de tarifes aprovat aquest dimarts haurà de ser ratificat per la Comissió de Preus de la Generalitat i entrarà en vigor abans de Nadal.

EXPOSICIÓ PÚBLICA DEL PDU METROPOLITÀ

El ple també ha aprovat ampliar el període d'exposició pública del Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità fins el 31 de gener del 2020 -la prèvia era fins el 13 de desembre del 2019-.

Diferents organismes del procés participatiu han manifestat la petició d'allargar el període d'exposició pública per afavorir que hi hagi més participació de tots els agents implicats i facilitar la presentació de recomanacions.

Contador