Publicado 17/11/2020 12:55

L'AMB invertirà 53,5 milions en una planta de biofertilizants "pionera" a Europa

El Vicepresident de l'AMB Eloi Badia presenta el projecte del Centri de Producció de Biofertilizantes i Adobs (ENCEBA)
AMB

   Proporcionar fertilitzants al Parc Agrari del Baix Llobregat a partir de 2024

   BARCELONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

   L'rea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar en la Junta de Govern del passat 10 de novembre la licitació del procés constructiu del Centre de Producció de Biofertilizants i Adobs (CEBA), una "experincia pionera" a Europa en la qual s'invertiran 53,5 milions d'euros.

   La planta se situar a Viladecans (Barcelona) i permetr satisfer les necessitats de fertilitzants i adobs del Parc Agrari del Baix Llobregat, que és el "principal centre de producció alimentria de l'rea de Barcelona", ha informat l'AMB en un comunicat.

   Es preveu que la construcció del centre comenci a mitjans de 2022 i acabar-lo abans de finals de 2023, amb l'objectiu que entri en funcionament el 2024, i el vicepresident d'Ecologia de l'AMB, Eloi Badia, ha emmarcat aquest projecte en l'aposta per l'economia verda i circular.

   "És una oportunitat única per a la collaboració i el treball en xarxa entre diferents agents, que han de donar exemple per a la creació de noves economies més resilientes i sostenibles, generadores d'ocupació, propers i arrelats al territori", ha afegit Badia.

   El principal repte de l'AMB és superar els xifres actuals de recollida selectiva, estancades en prop del 37% des dels últims anys, i aconseguir el 55% de reciclatge el 2025, en un projecte que busca millorar la recollida de la fracció orgnica i resta.

   Per aquest motiu, i en previsió d'un augment de la recollida de fracció orgnica en els propers cinc anys, "és fa necessria una nova installació en l'mbit metropolitan com el CEBA que permeti disposar d'una capacitat de tractament adequat".

   900.000 TONES A l'ANY

   Segons l'AMB, el CEBA marcar un "pas més" en la desvinculació de la dependncia dels dipsits controlats i la valorització energtica, ja que maximitza la recuperació material produint recursos de proximitat.

   Ser una installació destinada a recuperar els nutrients de la fracció orgnica dels residus municipals (FORM) en forma de recursos útils com adobs, fertilitzants i aigua per a l'agricultura, i la seva capacitat de tractament anual s'estima de 900.000 tones.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés