Publicat 13/5/2020 17:42:05 +02:00CET

L'AMB convocarà una subvenció de dos milions d'euros per construir carrils bici

Un home amb bicicleta durant el tercer dia de desconfinament i durant la fase 0 de la desescalada, Barcelona (Catalunya/Espanya) 4 de maig del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) convocarà una subvenció de dos milions d'euros destinada als ajuntaments per construir carrils bici i altres viespedalables per completar la Bicivia.

En un comunicat aquest dimarts, el vicepresident de Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, ha assegurat que la bicicleta tindrà un paper molt important en la mobilitat "postcovid-19".

Les actuacions han de facilitar la mobilitat quotidiana municipal i supramunicipal, prioritzar les connexions entre poblacions pròximes, de transport i polígons d'activitat econòmica.

Cada ajuntament podrà presentar, com a màxim, dues sol·licituds, i l'AMB pagarà fins a un 50% del pressupost d'execució per contracte (IVA inclòs) i fins a 200.000 euros per cada ajuntament.

Es tracta de la tercera convocatòria que fa l'AMB, i en les dues anteriors, el 2016 i 2017, van sumar un total de quatre milions d'euros de subvenció, que va suposar una inversió total de 8,5 milions.

Contador

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Barcelona impulsa un model híbrid de lloguer i masoveria per a veïns

 2. 2

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 3. 3

  Mor l'actor Jordi Mestre en un accident de moto

 4. 4

  Crèdit Andorrà entra en el grup assegurador Assegur

 5. 5

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"