Publicat 02/06/2020 18:47CET

L'AMB aprova el text refós del pla especial de Collserola per a la seva aprovació definitiva

Parc Natural de la Serra de Collserola
AMB

   El document compta amb consens tècnic i institucional i es preveu que el Govern l'aprovi

   BARCELONA, 2 juny (EUROPA PRESS) -

   El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat el text refós del pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), així com el text refós de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) associat.

   En un comunicat aquest dimarts, l'AMB ha detallat que el text refós és un document urbanístic que recull les determinacions de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, i que la Comissió Institucional ha consensuat per unanimitat, la qual cosa "conduirà a l'aprovació definitiva" del pla per part del Govern.

   El pla defineix un model basat en dos eixos fonamentals: la preservació de la biodiversitat i la potenciació dels serveis ecosistémics "en el marc d'una gestió dinàmica i adaptativa".

   Els objectius del nou pla contemplen la preservació i millora dels valors ambientals, apostant per la màxima protecció de tot el parc i la valorització dels recursos naturals fent partícips als propietaris del terreny en la seva gestió.

   També cerca reduir l'ocupació i la fragmentació dels espais lliures de Collserola minimitzant el "efecte barrera" provocat per les infraestructures com les carreteres.

USOS LÚDICS I VALORS NATURALS

   A més, preveu la creació d'un espai de transició entre les zones naturals i urbanes per traslladar l'oferta d'activitats a la part exterior del parc, com les àrees de temps lliure, i defineix una xarxa bàsica per a l'ús públic a partir de la infraestructura existent amb l'objectiu de fomentar la infraestructura veure de metropolitana, fent compatibles els usos lúdics amb la preservació dels valors naturals.

   Amb la modificació del PGM, a més, s'incrementen els espais lliures en una superfície de més de 700 hectàrees, es potencien les activitats agropecuàries basades en el valor de l'economia verda i es redueix el sòl destinat a infraestructures viàries, a més de definir un nou model d'oci responsable.

PULMÓ VERD

   L'AMB ha afegit que la importància del parc es basa en els seus valors "que és necessari preservar", així com en els beneficis que aporta al medi ambient, a la societat i a la qualitat de vida.

   "Aquest gran pulmó verd ofereix benestar i salut a la població metropolitana", ha apuntat, i ha situat el parc com un marc per a la sensibilització en relació a la sostenibilitat i el temps lliure.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés