Publicat 3/8/2020 14:41:38 +02:00CET

L'AMB acabarà a principis d'agost el manteniment de la planta energètica de Sant Adrià del Besòs

La planta de valorització energètica (PVE) de Sant Adrià del Besòs.
AMB - Archivo

BARCELONA, 3 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) acabarà a principis d'agost les tasques de manteniment de la planta de valorització energètica (PVE) de Sant Adrià del Besòs, amb l'arrencada final de totes les línies de combustió, ha informat l'AMB aquest dilluns en un comunicat.

L'empresa pública Tersa, participada per l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona, ha dut a terme les tasques que tenen com a objectiu assegurar el bon funcionament de les instal·lacions i introduir noves tecnologies que millorin l'efectivitat i l'eficiència.

La parada tècnica, que estava prevista per a març, però es va veure condicionada per les mesures de contenció per la Covid-19, ha permès executar treballs de caràcter preventiu i correctiu, que només es poden efectuar quan la planta no està en funcionament.

Durant l'actuació s'ha revisat i reparat el material refractari i els tubs de caldera, s'ha verificat el sistema de vàlvules i de combustió i s'han analitzat els cremadors, bufadors i les instal·lacions de rentat de gasos, entre d'altres.

La parada de manteniment, que suposa una inversió aproximada de tres milions d'euros, s'ha dut a terme sota totes les mesures de seguretat i prevenció establertes per les autoritats, ha apuntat l'AMB.