Publicat 17/1/2019 11:39:54 +01:00CET

L'Ajuntament de Barcelona i la UOC promouran les competncies digitals dels ciutadans

Noves tecnologies
Europa Press - Archivo

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) treballaran per millorar les competncies digitals dels ciutadans, amb l'objectiu també de reduir la bretxa digital de gnere, han informat totes dues institucions aquest dijous en un comunicat.

Així, la universitat i el consistori, a través de Barcelona Activa, han signat un conveni per empoderar digitalment la població mitjanant un programa d'accions que inclou crear un mapa de competncies digitals que ajudar les persones a identificar els seus coneixements, habilitats i actituds en aquest mbit.

Aquest mapa permetr diagnosticar el nivell de competncia digital dels ciutadans i proposar itineraris formatius adaptats al seu grau de coneixement, interessos i necessitats, ha explicat la directora de Competncies Digitals de la UOC, Montse Guitert.

El conveni, vigent fins al 31 de desembre del 2019, també planteja constituir un observatori de competncies digitals com una eina de consulta tant per a ciutadans com per a universitats i instituts d'investigació, que inclour tendncies digitals, indicadors, usos i hbits de la societat digital.

A més, es dissenyar un programa formatiu amb itineraris vinculat a l'obtenció de l'equivalncia de l'Acreditació de Competncies en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat (Actic) en els seus tres nivells: inicial, mitj i avanat.

El director executiu d'Empresa, Emprenedoria i Innovació de Barcelona Activa, Lorenzo di Pietro, ha explicat que les més de 10.000 persones que es formen anualment al Cibernrium podran crear el seu itinerari formatiu segons les seves necessitats, i que "l'estratgia s'ha adaptat a cada realitat territorial per arribar a tota la ciutadania", sobretot a la que est en risc d'exclusió.

BRETXA DIGITAL DE GNERE

El projecte té com a objectiu assegurar que tota la formació del Cibernrium de Barcelona Activa arribi a tots els ciutadans i redueixi la bretxa digital de gnere, perqu les dones només representen el 27% dels titulats en Enginyeria i el 20% dels d'Informtica, i el percentatge d'homes que treballa en el sector digital és 3,1 vegades superior al de les dones.

Totes les activitats, accions i documentació del projecte complementen les que es desenvolupen des del Cibernrium, i tindran en compte la perspectiva de gnere per evitar reproduir estereotips i rols sexistes, amb un ús inclusiu del llenguatge i amb elements que vetllin per la igualtat d'oportunitats entre homes i dones i la no-discriminació de gnere.