Publicat 17/1/2019 11:39:54CET

L'Ajuntament de Barcelona i la UOC promouran les competències digitals dels ciutadans

Europa Press - Archivo

BARCELONA, 17 Gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) treballaran per millorar les competències digitals dels ciutadans, amb l'objectiu també de reduir la bretxa digital de gènere, han informat totes dues institucions aquest dijous en un comunicat.

Així, la universitat i el consistori, a través de Barcelona Activa, han signat un conveni per empoderar digitalment la població mitjançant un programa d'accions que inclou crear un mapa de competències digitals que ajudarà les persones a identificar els seus coneixements, habilitats i actituds en aquest àmbit.

Aquest mapa permetrà diagnosticar el nivell de competència digital dels ciutadans i proposar itineraris formatius adaptats al seu grau de coneixement, interessos i necessitats, ha explicat la directora de Competències Digitals de la UOC, Montse Guitert.

El conveni, vigent fins al 31 de desembre del 2019, també planteja constituir un observatori de competències digitals com una eina de consulta tant per a ciutadans com per a universitats i instituts d'investigació, que inclourà tendències digitals, indicadors, usos i hàbits de la societat digital.

A més, es dissenyarà un programa formatiu amb itineraris vinculat a l'obtenció de l'equivalència de l'Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat (Actic) en els seus tres nivells: inicial, mitjà i avançat.

El director executiu d'Empresa, Emprenedoria i Innovació de Barcelona Activa, Lorenzo di Pietro, ha explicat que les més de 10.000 persones que es formen anualment al Cibernàrium podran crear el seu itinerari formatiu segons les seves necessitats, i que "l'estratègia s'ha adaptat a cada realitat territorial per arribar a tota la ciutadania", sobretot a la que està en risc d'exclusió.

BRETXA DIGITAL DE GÈNERE

El projecte té com a objectiu assegurar que tota la formació del Cibernàrium de Barcelona Activa arribi a tots els ciutadans i redueixi la bretxa digital de gènere, perquè les dones només representen el 27% dels titulats en Enginyeria i el 20% dels d'Informàtica, i el percentatge d'homes que treballa en el sector digital és 3,1 vegades superior al de les dones.

Totes les activitats, accions i documentació del projecte complementen les que es desenvolupen des del Cibernàrium, i tindran en compte la perspectiva de gènere per evitar reproduir estereotips i rols sexistes, amb un ús inclusiu del llenguatge i amb elements que vetllin per la igualtat d'oportunitats entre homes i dones i la no-discriminació de gènere.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.