Publicado 17/07/2020 12:17

L'Ajuntament de Barcelona rep més de 200 propostes d'innovació urbana davant la crisi

La tercera tinent d'alcalde d'Agenda 2030 de Barcelona, Laia Bonet
David Zorrakino - Europa Press

   BARCELONA, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

   La fundació municipal barcelonina BIT Habitat ha rebut 208 propostes d'innovació urbana després de la convocatria d'ajudes llanada al juny a la ciutadania per trobar solucions als reptes urbans, i "que tinguin un impacte real i mesurable" i millorin la qualitat de vida davant la crisi del coronavirus.

   Els projectes plantejats responen als dos reptes urbans proposats en la convocatria 'La ciutat proactiva. Barcelona: i ara?': millorar la sostenibilitat i la resilincia urbana i impulsar l'economia local, segons un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona.

   S'han rebut 208 propostes de diversos collectius, com ciutadans, escoles, associacions, cooperatives, entitats sense nim de lucre, universitats, centres d'innovació i investigació i pimes.

   La tercera tinent d'alcaldia d'Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, ha dit que el gran nombre de propostes demostra que la ciutadania és "proactiva, solidria i innovadora" i que així s'ha vist durant la pandmia.

   Ha afegit que la recuperació davant la crisi requereix tot el talent de la ciutat, i que l'Ajuntament ho impulsi, per "reactivar l'economia i avanar cap a una ciutat més sostenible i resilient".

   Les propostes es reparteixen "equitativament" entre els dos reptes urbans que es plantejaven: els projectes es podien dirigir diverses rees concretes, de les quals un 24% corresponen a habitatge i barri; 18% a treball, educació i cures; 18% a descarbonització urbana; 16% a cultura i indústries creatives; 13% a comer de proximitat, i 11% a hbits i models de consum.

   Són projectes d'innovació urbana, com aplicatius i plataformes per dinamitzar el comer local i connectar-ho amb la ciutadania, nous usos d'espais públics i collectius, plataformes de difusió cultural, eines digitals per a educació i assistncia a vulnerables, projectes d'economia circular, i propostes tecnolgiques contra l'emergncia climtica, entre d'altres.

   Més d'un ter són propostes individuals i la resta són d'entitats o empreses: gairebé la meitat d'aquestes tenen menys de 10 treballadors, un 11% tenen fins a 50, un 3% fins el 250 i el 9% més de 250 --aquest grup són sobretot universitats--.

LES AJUDES

   L'import total de la convocatria és de 500.000 euros, amb qu es podr subvencionar fins al 80% de cada proposta guanyadora, que no podr superar els 100.000 euros de pressupost executable en un mxim de 12 mesos; i les propostes presentades sumen uns 17 milions d'euros.

   La convocatria també ofereix a les iniciatives seleccionades prefinanament, suport comunicatiu i de difusió, i assessorament personalitzat per experts sectorials.

SEGONA FASE I EXECUCIÓ

   Se seleccionaran els projectes que passaran a la segona fase, que es faran públics a finals de juliol al web de BIT Habitat: aquests projectes hauran de detallar i ampliar la seva proposta, que s'avaluar al setembre, quan s'anunciaran els finalistes, que rebran el finanament i podran executar els seus projectes.

   'La ciutat proactiva' compta amb experts en diversos mbits que participaran en la fase d'avaluació final i en la fase de seguiment dels projectes guanyadors, bé sigui fent la valoració final dels projectes o bé assessorant les propostes guanyadores en la fase d'execució.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés