Actualizado 21/11/2018 12:56

L'Ajuntament de Barcelona planteja obrir 13 Espais Joves en deu anys i arribar així als 29

EUROPA PRESS

Ha obert un d'aquests equipaments en aquest mandat i ha promogut millores en d'altres

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Ada Colau portarà al ple municipal d'aquest divendres un pla d'equipaments i serveis juvenils mitjançant el qual planteja que la ciutat compti el 2028 amb 29 Espais Joves, que en sumaran 13 més als 16 actuals, ha anunciat la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz.

"Aquest creixement significa un reconeixement als joves de la ciutat i a la injustícia acumulades", ha sostingut en roda de premsa aquest dimecres amb el comissionat d'Educació, Miquel Àngel Essomba, i la directora de Joventut, Alicia Aguilera.

A les preguntes dels mitjans, Aguilera ha explicat que durant aquest mandat s'ha obert un Espai Jove --a Guinardó-- i ha promogut millores en d'altres, i ha assenyalat que s'han iniciat els processos per obrir-ne un als antics centres de Sant Andreu i el de Can 60, al Raval, mentre que la resta encara no tenen data perquè depenen dels plans d'inversions de futurs mandats.

Sobre la inversió, Ortiz ha assenyalat quan li han preguntat per l'assumpte que no han establert un paquet global d'inversió perquè depèn de moltes variables --com de la futura ubicació dels centres i si requeriran noves construccions, per exemple--, i ha remarcat que hauran d'incorporar-se a futurs plans d'inversions del consistori.

NOUS ESPAIS

Els nous 13 equipaments per a joves se situaran al Raval, a Gràcia --dos--, Sant Andreu, Sagrada Família, Nova Esquerra de l'Eixample, Badal, Poble Sec, Sarrià, Vall d'Hebron, Ciutat Meridiana, Llacuna i Sant Martí de Provençals.

Ortiz ha detallat que, per planificar aquests centres, s'ha fet una diagnosi de la presència dels joves d'entre 12 i 35 anys als barris, i s'han previst en funció de la demanda i també de les desigualtats de la ciutat: "No és el mateix que falti un equipament en un barri que en un altre".

A més, el pla d'equipaments unifica la denominació de Casals de Joves i Espai Jove per crear un únic model d'equipament --sota el nom d'Espai Jove--, que preveu que tots els centres hagin d'elaborar un Projecte Integral Vertebrador de l'espai amb les línies de treball que seguirà cadascun.

També estableix la creació d'una xarxa única d'equipaments juvenils de la ciutat, perquè la coordinació entre centres es du a terme ara de manera no regulada ni estable i l'Ajuntament vol que se celebrin reunions periòdiques per millorar la coordinació i l'intercanvi d'experiències i informació.

Essomba ha destacat que actualment existeix una heterogeneïtat en la gestió dels equipaments, la qual cosa complica la planificació, de manera que es volen estendre cap a la gestió municipal d'aquests espais, que hauran de comptar amb elements bàsics regulats pel pla, com un espai de trobada i relacional, un servei de dinamització i un d'acolliment i atenció.

ESPAIS AUTOGESTIONATS

A més, incorporarà una línia de suport a projectes autogestionats per part dels joves, per facilitar la interlocució directa i estable entre casals i projectes del col·lectiu i el consistori que permeti regular progressivament la cessió d'espais i treballar de manera coordinada.

Així, el pla fa un "reconeixement que hi ha altres actors des del moviment associatiu" autogestionat en aquest àmbit, com els casals i assemblees de joves, amb els quals l'Ajuntament ha de treballar i donar-los suport, ha afegit Ortiz.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés