Actualizado 14/05/2018 13:31

L'Ajuntament defensa que el programa Làbora reverteix desigualtats del mercat

Sonia Forts, Josep Quitet, Laia Ortiz, Sara Berbel i Albert Alberich
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 Maig (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha defensat aquest dilluns que el programa Làbora treballa per revertir tendències i desigualtats del mercat laboral, amb més participació de dones --són un 58%-- i dels districtes amb més atur.

"Era un tema ambiciós, de remar a contra corrent" i de combatre l'estigma, ha destacat en la inauguració de la Jornada Làbora, amb la directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel; la presidenta d'Entitats Catalans d'Acció Social (Ecas), Sònia Fuerets; el secretari de la Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya (Feicat), Albert Alberich, i el president provincial de la Creu Roja a Barcelona, Josep Quitet.

Ortiz ha advertit que, més enllà de la crisi, els canvis en les polítiques laborals han portat a l'exclusió de més persones, i ha citat la reforma laboral i un mercat cada vegada més canviant, que porta a col·lectius a tenir una escassa probabilitat de poder inserir-se al mercat, fins i tot en condicions d'"alta precarietat".

El programa, després de tres anys, s'ha consolidat amb la signatura de 2.362 nous contractes laborals a persones en situació de vulnerabilitat --un augment del 53% en dos anys--, i ha comptat també amb un increment pressupostari, passant d'1,8 milions anuals a 3,2 milions, ha assenyalat Ortiz.

COL·LABORACIÓ "PÚBLIC-PRIVADA-SOCIAL"

Berbel ha ressaltat que "programes com aquest donen sentit a una estratègia d'ocupació" i que amb aquest s'assaja un model de col·laboració públic-privada social, des del qual administració, sector privat i tercer sector treballen per abordar problemes de la comunitat.

Quitet ha sostingut que el programa és un "projecte de ciutat" i ha apostat pel fet que administració, empreses i tercer sector es corresponsabilitzin en el desenvolupament sostenible i una ciutat més justa i inclusiva, i per treballar perquè la incertesa que viuen els aturats no es converteixi en descoratjament que els faci desistir de la cerca d'una ocupació.

"CORRECTOR DE DESIGUALTATS"

El representant de Feicat ha defensat que el programa exerceix com un "corrector de les desigualtats", fet que ha exemplificat amb que la contractació de més grans de 45 anys en el conjunt del mercat laboral representa un 17%, i que els contractes de menys d'un mes són el 40%, quan al programa se situen en el 17%, ha dit.

Forts ha coincidit a definir el programa com un projecte de ciutat, i ha destacat el paper de les empreses col·laboradores, després de la qual cosa ha proposat crear un observatori de dades socials a la ciutat --incloent el Làbora per comprovar la seva eficàcia-- i un sistema d'anàlisi que permeti identificar accions innovadores en inclusió laboral.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés