Publicat 7/9/2019 11:45:04 +02:00CET

L'Ajuntament de Barcelona cerca propostes que generin energia neta des dels paviments

Laia Bonet, tinent d'alcaldia de Barcelona de l'Agenda 2030
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 7 set. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha obert fins al 26 de setembre un termini per rebre propostes que generin energia renovable i neta aprofitant els paviments de la ciutat.

El Repte 'Paviments generadors' està impulsat per l'Agència de l'Energia i el programa i.lab (laboratori d'innovació), amb el suport de la Fundació Bit Habitat, per trobar innovacions que generin energia renovable a través d'infraestructures ja existents --en aquest cas, paviments--, segons un comunicat de l'Ajuntament.

La solució guanyadora rebrà un premi-subvenció de 30.000 euros per fer una prova pilot, els resultats de la qual s'avaluaran durant sis mesos.

El projecte guanyador no ha de crear nous usos o consums d'energia, sinó que ha de resoldre tant la instal·lació dels elements generadors com l'evacuació de l'electricitat generada.

És una iniciativa vinculada a l'Agenda 2030 i al compromís municipal amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que fixa aquest document.

CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

La tinent d'alcaldia d'Agenda 2030, Laia Bonet, ha dit que aquesta agenda haver de servir d'horitzó "però també d'instrument per aconseguir els principals reptes" de la ciutat, apostant per la innovació per solucionar problemes importants com la contaminació atmosfèrica.

Per això, defensa que la iniciativa sobre paviments reflecteix la voluntat de l'Ajuntament de col·laborar amb múltiples agents per identificar i posar en marxa solucions que millorin la qualitat de l'aire de la ciutat.

El projecte guanyador serà triat per un comitè multidisciplinari d'experts i s'anunciarà a la Smart City Expo de novembre.