Publicat 15/8/2020 14:56:43 +02:00CET

L'Ajuntament de Barcelona avança el 65% de subvencions atorgades en la convocatòria general

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Collboni assegura que no volen que "cap pime o autònom" estigui afectat pels retards

BARCELONA, 15 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha avançat el pagament del 65% de les subvencions atorgades en la convocatòria general gràcies a les mesures iniciades pel Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (Cecore) del consistori, que han permès "agilitar tràmits i optimitzar els recursos municipals".

A més, s'ha reduït en un terç els terminis de pagament, situant-se per cinquè mes consecutiu en els 20 dies de pagament, informa l'Ajuntament aquest dissabte en un comunicat.

El consistori ja ha atorgat a l'agost més de 19 milions d'euros del total de 20,8 per a l'any 2020, la qual cosa ha permès accelerar l'arribada de liquiditat a les activitats beneficiades per les ajudes.

La convocatòria d'enguany tenia com a novetat que les sol·licituds havien de presentar-se obligatòriament de manera telemàtica, però això no ha significat menys peticions: s'hi han presentat més de 6.400, un nombre molt similar al dels últims quatre anys.

El 23 d'abril es va aprovar un decret d'alcaldia que va engegar diferents mesures de flexibilització; entre d'altres, per agilitar la tramitació i el pagament de les subvencions, sense necessitat que el destinatari de l'ajuda ho sol·licités.

Així, s'ha ampliat el termini d'execució de tots els projectes i s'ha posposat la presentació de la justificació de les subvencions que s'atorguen en la convocatòria per un període igual a la durada de l'estat d'alarma pel coronavirus.

També s'ha permès modificar o tornar a formular el projecte després de la resolució provisional de l'atorgament, que en casos excepcionals les subvencions superin el 50% de l'import del projecte, i que algunes d'aquestes es puguin bonificar després de la resolució provisional de forma extraordinària.

REDUCCIÓ DE TERMINIS DE PAGAMENT

Quant a la reducció en un terç dels terminis de pagament, l'Ajuntament considera que s'ha situat així com una de les administracions més àgils en els períodes de pagament de tot l'Estat.

El primer tinent d'alcaldia i responsable de l'àrea d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha dit que no han obviat "el paper tractor de l'administració" i la seva obligació de ser àgils i estar al servei de la reactivació econòmica.

"No volem que cap pime o autònom es vegin afectats pels retards en els pagaments" de l'Ajuntament, per la qual cosa han aprofundit en canvis normatius i administratius amb l'objectiu de facilitar l'activitat econòmica a la ciutat.

el més llegit

 1. 1

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 2. 2

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic

 3. 3

  Detingut un veí de Manlleu per un robatori amb força en un habitatge de les Masies de Voltregà

 4. 4

  Quatre ferits en un accident a les obres de construcció de la rampa de la mina de Cabanasses de Súria

 5. 5

  Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont