Publicat 27/12/2019 13:47:20 +01:00CET

Instal·lades les 36 primeres càmeres que controlaran la ZBE a Barcelona

La regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón
EUROPA PRESS

Estudien que durant el mandat aquestes càmeres puguin detectar altres infraccions

BARCELONA, 27 des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha instal·lat les 36 primeres càmeres que controlaran la Zona de Baixes Emissions (ZBE) del total de 66 que tindrà la ciutat a partir de l'1 d'abril, i a part de la resta que estaran distribuïdes a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i arribaran en total a unes 200 a tota la ZBE.

Segons ha explicat en roda de premsa aquest divendres la regidora de Mobilitat del consistori, Rosa Alarcón, les càmeres registraran i contrastaran la informació de les matrícules amb la base de dades dels vehicles sense etiqueta de la Direcció General de Trànsit (DGT), unes dades que se solaparan amb la informació procedent de l'AMB dels vehicles autoritzats.

Les matrícules detectades i que no tinguin permís de circular rebran una sanció, encara que Alarcón ha destacat que la voluntat no és enviar multes, sinó que el sistema funcioni i "que els cotxes contaminants no passin per la ciutat".

Sense precisar la ubicació d'aquestes càmeres, Alarcón ha dit que es troben en els punts d'accés a la ciutat, però també en les rondes i dins de la mateixa ciutat per detectar els vehicles no autoritzats que no requereixin accés des de fora, a part de la tasca de comprovació que també farà la Guàrdia Urbana.

A partir de l'abril, l'incompliment d'aquesta normativa implicarà sancions de 100, 200 i 500 euros en funció de la reincidència del vehicle, el tipus de vehicle i si la infracció s'ha donat durant un episodi de contaminació.

SANCIÓ AUTOMÀTICA

El centre de control de la ciutat --que ja acull les càmeres de mobilitat de Barcelona-- tindrà centralitzat el control d'aquests dispositius, encara que el procés de sanció serà automàtic, perquè els infractors rebran directament la multa, davant la qual podran posar al·legacions i obtenir una reducció si la paguen anticipadament, com la resta de sancions.

Aquestes càmeres --que tenen llum infraroja per garantir la visibilitat també de nit, i que continuaran funcionant en cas de tall elèctric-- estan dotades amb l'última tecnologia, ha detallat Alarcón.

TAMBÉ ELS ESTRANGERS

També les matrícules estrangeres seran llegides, i a la frontera els vehicles rebran informació d'aquesta restricció perquè, quan arribin a Barcelona, hagin pogut inscriure's en el registre electrònic per circular amb l'exempció de deu dies, perquè si no ho fan tindran la "sanció corresponent".

Encara que la norma entra en vigor l'1 de gener, fins a l'1 d'abril hi haurà un període de transició a través de notes pedagògiques enviades als qui més reiteradament incompleixin la norma, no a tots els infractors, i que consistirà en un avís.

MÉS CONTROL EN LA MOBILITAT

D'aquestes càmeres, que estaran totalment implantades a l'abril, Alarcón ha assegurat que la idea és que durant el mandat incorporin noves opcions "que puguin acabar fent lectures d'altres infraccions, com de velocitat".

"Encara que són càmeres per controlar la ZBE, de cara al futur estem treballant perquè ens permetin controlar la velocitat, llegir les ZBE i que permetin també el control del trànsit", i treballar així per a una integració de tot el sistema de càmeres, ha relatat.

De fet, aquestes noves càmeres facilitaran també el control de la mobilitat, i ajudaran l'Ajuntament en aquesta tasca per poder fer avisos a la població sobre les zones més congestionades, i analitzar com està el trànsit i posar "noves eines de millora de la mobilitat a la ciutat".

el més llegit

 1. 1

  Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència de gent gran de Bellpuig

 2. 2

  La Tagliatella obre un restaurant al centre Xperience de Sant Boi

 3. 3

  Dos detinguts pel robatori a l'interior d'un domicili de Sant Carles de la Ràpita mentre els propietaris dormien

 4. 4

  Terrassa posa en marxa un projecte pilot per reforçar el paper dels farmacèutics en la lluita contra la covid-19

 5. 5

  ANUL·LA L'ANTERIOR:Confirmats quatre positius per covid-19 a la residència Alt Camp de Valls