Publicat 25/5/2019 15:23:53 +02:00CET

Guardans (Barcelona Global) demana "deixar de costat la política partidista" després del 26M

Fwd: Nota De Premsa Pau Guardans
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

El President de Barcelona Global, Pau Guardans, ha demanat, independentment de qui guanyi les municipals a la capital catalana, "deixar de costat la política partidista i fer política de ciutat i aconseguir consensos de ciutat".

En una entrevista de Cope Catalunya i Andorra, ha apostat per una àmplia majoria amb la qual Barcelona "podria donar el salt cap a endavant i ser una ciutat amigable per a inversors i visitants", així com solucionar problemes com a desigualtats.

Ha considerat que a Barcelona "més que un projecte, li falta ambició, projectar-se amb un relat que tingui anys de durada".

Sobre habitatge, ha assenyalat que el problema no són els pisos buits, "sinó que la solució està a tenir una visió metropolitana", per la qual cosa ha precisat que aquest problema necessita de grans consensos i que la solució hauria de passar per la creació d'una zona metropolitana amb un alcalde propi.

En matèria de turisme, ha defensat millorar la comunicació sobre com es gestiona la taxa turística: "Si volem que els veïns acceptin bé el turisme, hem d'explicar què es fa amb la taxa turística".

CAMBRA DE COMERÇ

També ha assegurat que no li agrada el resultat de les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona, on la candidatura impulsada per l'ANC Eines de País va obtenir majoria.

"Quan la política ocupa espais que no li són propis crec que la societat és menys plural, menys lliure i, per tant, més pobre", ha opinat.