Publicat 2/9/2019 13:02:39 +02:00CET

El Govern i l'Ajuntament de Barcelona destaquen la importància de les obres del metro

Xavier Flors i Rosa Alarcón amb representants de TMB i regidors de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i L'Hospitalet de Llobregat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

La regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón, i el director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Xavier Flores, han destacat la importància de les obres que s'han dut a terme durant aquest estiu en la xarxa del metro, que ha recuperat la normalitat aquest dilluns.

"Ha tornat la normalitat a la xarxa", ha ressaltat Flores en declaracions als mitjans juntament amb els regidors de Santa Coloma de Gramenet i l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), ciutats que també havien quedat afectades per les obres d'aquest estiu, que s'han fet a l'L1 entre Fondo i Clot; a l'L2 entre Paral·lel i Sagrada Família, i a l'L5 entre Can Vidalet i Collblanc.

La també presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha celebrat que les obres han "acabat dins del termini i de la manera escaient", després d'unes inversions que demostren el compromís de les administracions amb el transport públic, segons ella.

Ha defensat que les administracions demostrin que van juntes en aquest sentit, i ha recordat que, al gener, els vehicles més contaminants estaran restringits a la ciutat: "Estem demanant als ciutadans un esforç molt important. És important que alhora les institucions ens comprometem a millorar el transport públic".

Flores, que ha demanat disculpes als usuaris per les molèsties per les obres, ha recordat que es continuaran desenvolupant tasques per crear la nova estació de l'L5 Ernest Lluch, que connectarà el suburbà amb el tramvia, cosa que beneficiarà els municipis del voltant.

Preguntat per l'estació de l'L10 del metro davant la Ciutat de la Justícia, a l'Hospitalet de Llobregat, ha explicat que al juliol van fer una visita d'obres amb veïns i grups municipals i que el calendari es manté en el previst --previsiblement entrarà en funcionament aquesta tardor--.

CARTERISTES AL METRO

A preguntes dels mitjans sobre els carteristes al metro, Alarcón ha recordat que la setmana passada els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van dur a terme un dispositiu conjunt amb desenes de detencions: "Aquest és el camí pel qual hem d'anar".

La regidora i presidenta de TMB ha assegurat que cada dia tenen notícies de detencions de carteristes a la xarxa, i ha assenyalat la importància també de la feina del personal de seguretat i vigilància del metro.