Finalitzen les obres de restauració de l'entorn del pati posterior del Museu Picasso de Barcelona

Publicat 7/10/2019 14:04:54CET
Restauració de l'entorn del pati posterior del Museu Picasso de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha finalitzat els treballs de naturalització de la planta baixa del pati del Museu Picasso de Barcelona i la restauració de la portalada dels carrers de la Seca i Cirera, al districte de Ciutat Vella.

En un comunicat aquest diumenge, el consistori ha informat que aquestes intervencions han complementat l'actuació que es va fer a les façanes posteriors de les finques que donen al pati de la plaça de Raimon Noguera, que pertany al Museu Picasso.

Els treballs de rehabilitació de les façanes han anat a càrrec dels privats, encara que l'Ajuntament ha subvencionat el 50% del cost amb una aportació de 139.035 euros, a través d'ajudes del Consorci d'Habitatge de Barcelona i de l'Institut Municipal del Paisatge Urbà.

La despesa pels treballs de naturalització de la planta baixa i la restauració de la portalada ha estat de 143.500 euros, finançada amb els ingressos obtinguts per compensacions paisatgístiques, per la qual cosa en total l'Ajuntament ha destinat 282.535 euros a la renovació de l'espai.

La restauració de l'àmbit es va iniciar fa uns 10 anys arran de les obres d'ampliació del museu, que van deixar el descobert aquestes parets, i després el consistori va engegar la restauració de les façanes posteriors de quatre finques al carrer Cirera.