Publicat 24/8/2019 11:46:07 +02:00CET

La Festa Major de Sants de Barcelona comença aquest dissabte amb 13 carrers engalanats

Cartell de la Festa Major de Sants de Barcelona
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA, 24 ago. (EUROPA PRESS) -

La Festa Major de Sants de Barcelona començarà aquest dissabte i s'allargarà una setmana fins al diumenge 1 de setembre, durant la qual els visitants podran recórrer 13 carrers engalanats, cinc dels quals estan d'aniversari.

Aquestes i altres carrers oferiran activitats com actuacions musicals, jocs de química, tallers de circ, festes d'escuma, xocolatades, cinema amb acompanyament musical i nits LGTBI.

Els carrers que celebren el seu aniversari aquest any són Guadiana, que compleix 35 anys a les festes, igual que Vallespir, mentre que Sagunt acumula 25; Casa Gran-Rosés, 20, i Papin, cinc.

El pregó, a les 20.00 hores d'aquest dissabte, anirà a càrrec del presentador Toni Rovira, que intervindrà després d'actuacions de les Colles de Cultura Popular, en les quals participaran els Geganters, Tabalers i Diables de Sants, amb un pilar de Castellers de Sants.

Precedirà al pregó una ofrena floral a Sant Bartomeu a Santa Maria de Sants; aquest any s'ha optat per que aquesta data obrís les festes en lloc de tancar-les, alguna cosa que ha facilitat que no hagi coincidit amb les festes de Gràcia, que van acabar el dimecres.

ENTREGA DE PREMIS

L'entrega de premis dels carrers engalanats serà el dilluns a les 19.30 hores al Parc de l'Espanya Industrial, i el dimarts s'oferirà una visita audiodescrita per a persones amb dificultats de visió.

El mateix parc acollirà la nit del dimarts un concert d'Hotel Cochambre, que actuaran després de Hello Lilliput, guanyador del programa d'acompanyament de grups emergents de Sants-Montjuïc promogut pel Centre Cultural Albareda i l'Espai Jove La Bàscula.

La festa també inclourà la X Cursa Popular de Festa Major, el diumenge de la setmana vinent i a càrrec de la Unió Esportiva de Sants, i a les 22.00 hores del mateix dia s'oferirà un espectacle piromusical per tancar la festa major.

Les comissionis organitzadores han rebut una formació específica per intervenir davant eventuals agressions masclistes d'acord amb el protocol d'actuació, i dues parelles itinerants vetllaran perquè es compleixi, amb tasques de sensibilització, assessorament i detecció.