Fabra i Coats serà el referent de Barcelona en educació i cultura

Josep Gonzàlez, Joan Subirats i Miguel Ángel Essomba
Europa Press
Publicat 5/12/2018 16:10:54CET

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha elaborat una mesura de Govern que preveu la creació d'un espai transversal de cultura i educació que agrupi els agents de tots dos sectors, i que tindrà la seu al districte de Sant Andreu, a Fabra i Coats.

En una roda de premsa aquest dimecres, el comissionat de Cultura, Joan Subirats, ha explicat que la mesura vol trencar la divisió clàssica entre la cultura i l'educació, i integrar-les per presentar més oportunitats a la ciutadania: "La ciutat està ben distribuïda en el sentit d'oportunitats educatives, però en el mapa cultural la situació no és així".

Fabra i Coats es convertirà d'aquesta manera en un punt de trobada entre docents, creadors i gestors culturals, i, en un futur, es preveu la creació d'un institut de Secundària, una escola de música i un centre d'estudis artístics.

El responsable de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB), Miguel Ángel Essomba, ha explicat que el desplegament d'aquestes polítiques conjuntes "provocaran espais de correcció de desigualtat i de convivència saludables", mentre que el president del Consorci d'Educació de Barcelona (CEB), Josep Gonzàlez, ha apuntat que és necessari adaptar-se als canvis en l'educació sumant sinergies entre sectors.

La mesura del Govern central, elaborada per l'IMEB, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el CEB, ha estat creada a partir d'una metodologia basada en la transversalitat, la cooperació entre administracions i la construcció d'una visió compartida entre els àmbits culturals i creatius, i es presentarà en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports d'aquest desembre.

La mesura contempla també posar en marxa diverses accions per incidir sobre els centres educatius tant d'ensenyament reglat com culturals, per revertir els seus dèficits: el desequilibri de recursos i oportunitats educatives i culturals als territoris de la ciutat, la fractura sistèmica i de reconeixement mutu entre sistema cultural i educatiu, i la necessitat d'ampliar el reconeixement de les capacitats culturals i creatives de la ciutadania, així com la seva heterogeneïtat.

Així mateix, una acció imminent serà la del desenvolupament d'una línia específica de subvencions destinada a projectes que vinculin cultura i educació, línia que es farà pública en tres setmanes.

Una altra acció prevista és l'ampliació i consolidació de la Xarxa d'Escoles Municipals de Música de Barcelona, amb la posada en marxa de dos equipaments nous als districtes de Sants-Monjuïc i de Sant Martí.

Per concretar els detalls de cadascuna de les accions previstes en la mesura de Govern, es farà un pla d'acció que es presentarà a principis del 2019, en el qual hi participaran 11 grups de treball interdisciplinaris que agruparan docents, creadors, gestors culturals i responsables de problemes.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.